2024. április 27. - Zita

Ötvenmilliárd eurót hozhat a bankok különadóztatása?

Ötvenmilliárd euró bevételt is jelenthetne az Európai Unióban a bankok válság miatti különadóztatása - állapította meg egy kedden ismertetett jelentésében az Európai Bizottság.
2010. április 6. kedd 20:22 - HírExtra
A testület - az EU-tagországok pénzügyminisztereinek tíz nap múlva esedékes informális találkozójára készülve - arról készített összeállítást, milyen hatással járhatnának azok az "újító pénzügyi ötletek", amelyekről a gazdasági válság kezdete óta a nemzetközi tárgyalásokon esik szó annak érdekében, hogy a pénzintézetek is járuljanak hozzá a válság miatti költségek fedezéséhez.

Az összeállítás szerint az egyik lehetőség a bankok vagyonának bizonyos részére kirótt adó, amely a rátától függően 13-50 milliárd euró jövedelmet hozhatna.

Uniós szinten 20 milliárd eurót eredményezne a pénzügyi tranzakciók adóztatása a dokumentum szerint, ennek ugyanakkor nemkívánatos következményei is lehetnének, mint például a szóban forgó műveletek földrajzi eltolódása.

Óvatosságra intett a bizottság a széndioxid-adóval kapcsolatban is. Ez egyebek között nemzetközi kereskedelmi konfliktusokhoz vezethetne - vélte a testület.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását