2024. május 9. - Gergely

Túl lassú az európai integráció?

A válság egyik európai leckéje az, hogy az egységes valuta kellő gazdasági összehangoltság nélkül nagy egyensúlytalanságokhoz vezethet - jelentette ki egynapos varsói látogatásán az IMF vezérigazgatója.
2010. március 29. hétfő 16:50 - HírExtra
Dominique Strauss-Kahn szerint a válság tükrében az európai integrációt éppen felgyorsítani, nem pedig lassítani kellene. Rámutatott, most van itt az ideje, hogy az európai projekt a következő, magasabb szintre emelkedjen. Strauss-Kahn korábbi francia pénzügyminiszter, a szorosabb európai integráció régi támogatója, úgy véli, hogy Európa számára az elsőszámú prioritás a pénzügyi felépítmény generáljavítása.

Az euróövezeti vezetők a múlt héten Görögország megsegítése kapcsán abban állapodtak meg, hogy az IMF-nek szerepet kell kapnia bármilyen tényleges segélycsomagban, Strauss-Kahn azonban erre most nem utalt.

A megállapodás szerint Athén a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), illetve kétoldalú alapon a többi euróövezeti országtól is hitelhez juthat, ha a piacokról normális feltételekkel már nem tud kölcsönözni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását