2024. április 29. - Péter

A Kemény-csapat elverte a kanadaiakat

A szerdán kezdődő hódmezővásárhelyi Volvo Kupa "előmeccsén" a tornán is induló kanadai férfi vízilabda-válogatott hétfő este Miskolcon szállt vízbe, és 15 góllal maradt alul a magyar nemzeti csapattal szemben.
2010. február 23. kedd 07:15 - HírExtra
Eredmény:
Magyarország-Kanada 20-5 (6-0, 5-3, 4-1, 5-1)

A magyar góldobók: Madaras 6, Hosnyánszky 3, Varga Dénes, Török, Szivós 2-2, Varga Dániel, Steinmetz Á., Tóth, Erdélyi, Marnitz 1-1

A két együttes barátságos találkozóján hamar kiderült, hogy bár a tavalyi, római világbajnokságon nyolcadikként zárt észak-amerikai gárda fejlődőképes, távolról sincs egy súlycsoportban az olimpiai bajnoki címvédő magyar válogatottal: Kemény Dénes szövetségi kapitány kiválasztottjai a hatékony kezdést követően fölényes győzelmet arattak.

A szakvezető nevét viselő miskolci sportuszodában az esti meccsen az e heti felkészülésre meghívott 19 játékos közül 15-en szerepelhettek, akiknek sorában hat olimpiai bajnok kapott helyet. Az ötkarikás aranyérmesek egyike, Varga Dénes vette be először a kanadai kaput, majd szinte megállás nélkül sorjáztak a magyar találatok. Jellemző adalék, hogy a tengerentúliak a második negyed elején – 0-6-nál - szerezték első góljukat, ekkor az egri légiós Aaron Feltham vette be klubtársa, a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán kapuját.

Később sem vitték túlzásba a góltermelést a vendégek, a nagyszünetig összesen hármat lőttek, miközben 11-et kaptak. A folytatás hasonlóképpen az egyoldalúság jegyében zajlott: magyar fölény sok szép hazai találattal – különösen Madaras Norbert volt elemében, aki összesen hatot szerzett -, s csak elvétve érkezett kanadai válasz, az is főleg a kanadaiak másik egri vendégjátékosa, a három gólig jutott Kevin Graham révén.
A vége pedig: kiütés közeli 20-5. Az ismétlés pénteken következhet, immár a Volvo Kupa keretében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását