2024. május 5. - Györgyi

A miniszterelnök, aki jól nyomja a rock'n rollt

Stephen Harper kanadai miniszterelnököt tapsviharral jutalmazta közönsége, amikor szombat este meglepetésszerűen felszaladt a színpadra és előadott egy Beatles-számot az Ottawai Nemzeti Művészeti Központ fiatal művészeket támogató jótékonysági gáláján.
2009. október 5. hétfő 22:53 - HírExtra
A With a Little Help of My Friends (A barátaim kis segítségével) című számot Harper saját maga kísérte zongorán, Yo Yo Ma világhírű kínai származású francia zenész pedig csellón.

Harpert felesége, Laureen beszélte rá, hogy szerepeljen az eseményen. Ő kérte meg a szervezőket is, hogy hagyják férjét meglepetésvendégként fellépni. A produkció a Harperről, mint merev személyiségről kemény képet hivathatott puhítani.

Kissé ironikus volt Harper fellépése és dalválasztása. Az egy évvel ezelőtti újraválasztási kampánya során ugyanis gyakran ő maga ostorozta a szombati jótékonysági gálához hasonló proccos eseményeket, amelyeket - szerinte - az elitművészek folyton csak arra használnak ki, hogy a kultúra állami támogatásának alacsony szintjére panaszkodjanak.

Az "egy kis segítség" pedig talán szándékosan, talán véletlenül, de összekapcsolható azzal a ténnyel, hogy a miniszterelnök kisebbségben lévő konzervatív kormánya az egy héttel ezelőtti bizalmi szavazáson a baloldali Új Demokrata Párt támogatásának köszönhetően maradt életben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását