2024. április 29. - Péter

A Jobbik "szociális" programja

Szociális programot hirdetett a Jobbik. Olyat, amely az "igazságot Magyarországnak" életérzésen túl mindenféle szociális attitűdöt nélkülöz. Idegenellenesség, cigányellenesség, összeesküvés-elmélet meg egy csipet "Monoki modell", oszt' szebb jövőt!
2009. szeptember 17. csütörtök 07:59 - Nagy András
Jó fél évvel a jövő évi Országgyűlési választások előtt a parlamentbe kerülésre jó eséllyel pályázó Jobbik Magyarországért Mozgalom nyilvánosságra hozta programjának szociálpolitikát érintő elképzeléseit. Hogy miért épp most, és miért épp ezzel a témával rukkolt elő a radikális nézeteiről ismert párt, arra lehet különböző elméleteket gyártani. Mindenesetre tény, a kérdés manapság erősen foglalkoztatja az ország közvéleményét.

Mint ahogy tény az is, hogy a HírExtrához eljuttatott rövid kommüniké a Jobbiktól már jól ismert lózungok mellett egypár újdonságot is tartalmaz. Kiindulópontként azt lehet elmondani, hogy a párt szerint ma „a hazánkat fenyegető legnagyobb veszély a drámai népességfogyás, a fenyegető demográfiai katasztrófa.”

Banán és rizsevők: irány haza!

Íme, a Jobbik-diplomácia
Ez a kormányzat képtelen volt határozott, karakterisztikus választ adni egy jelentéktelen államocska minden egyes magyarellenes, provokatív bel- és külpolitikai lépésére. Sőt, a megalázkodásban odáig ment, hogy Szécsényben mindenféle határozott feltétel megfogalmazása nélkül Bajnai lényegében kapitulált Fico előtt. A jobbik szerint a magyar nemzeti érdekek határozott, megalkuvás nélküli érvényesítése céljából is létkérdés, hogy a jelenlegi vezetés mihamarabb eltűnjön a kormányrúdtól, s végre nemzeti kormány alakuljon.
Forrás: HírExtra
Ennek értelmében Vonáék már a szöveg elején világossá teszik: „természetesen mindenféle, afrikai, ázsiai vagy egyéb országból történő betelepítést a leghatározottabban elutasítunk.”

A párt álláspontja szerint a – miként ők nevezik – népesedési krízist itt helyben, nekünk magyaroknak, az eddigi családtámogatási- és segélyezési rendszer teljes átalakításával kell megoldanunk.

Arról nem szól a fáma, hogy a hazai demográfiai és szociális problémákat még hol a búbánatban lehet megoldani, mindenesetre aki ismeri a Jobbik ideológiai hátterét, némi fantáziával hamar rájöhet: ma bizony idegenszívű pénzvilágiak idegen érdekek szerint diktálják a hazai szociálpolitikát, cél pedig a magyar nép teljes kizsigerelése és leigázása, mi több, lehetőség szerinti megsemmisítése.

A Jobbik szerint mihamarabb be kellene vezetnünk akár a főállású anyaság intézményét is, hogy minél több gyermek szülessen, s jelentősen meg kellene könnyítenünk a fiatalok első lakáshoz jutásának esélyeit.

Ki nem dolgozik, ne is egyék

A párt a jelenleg érvényes családtámogatási- és segélyezési rendszert is gyökeresen átalakítaná, a már emlegetett demográfiai csőd elkerülése érdekében. Ha a Jobbikon múlna, a családi pótlék alanyi jogon csak két gyermekig járna, a harmadik gyermektől pedig az adóból lenne visszatéríthető. Vagyis – mint az a HírExtrához eljuttatott közleményben olvasható - „azok a családok részesülhetnének belőle, akik a társadalom számára hasznos, értékteremtő munkát végeznek.”

Nehéz nem észrevenni az e mondat mögötti romákra utalást (köztudott, hogy a legnagyobb munkanélküliség a cigányság körében tapasztalható Magyarországon), ám a párt a következő kijelentésével még egy fokkal erősebb fényre állítja az irányjelzőjét: „a közpénzen történő élősködést, a megélhetési gyermekvállalást nem vagyunk hajlandók támogatni egyetlen forinttal sem.” Vagyis aki nem dolgozik, ne is egyék, függetlenül attól, hogy van-e lehetősége az elhelyezkedésre vagy sem.

Hasonló elképzelések mentén gondolja a Jobbik a segélyezési rendszer nemzeti színezetű reformját is. A párt szerint egyrészt olyan viszonyrendszert kell kialakítani a munkanélküli segély és a minimálbér nagysága között, amely az állampolgárokat munkára ösztönzi, másrészt a segély folyósítását napi rendszerességgel végzett közhasznú munkavégzéshez kell kötni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Papuska
2009. szeptember 19. 21:35
Érdekes, de nekem logikusnak, és elfogadhatónak tűnnek az itt vázolt intézkedések. "Józan paraszti ésszel" én is valami hasonlót tennék, mielőtt egy kezelhetetlen anarchisztikus helyzet következik be. Pedig eddig nem olvastam ezt a programot. Azért volnának ennél keményebb, például Írországban alkalmazott, Eu. kompatibilisnek mondott ötleteim a népességfogyás, illetve a népesség negatív mentális nivellálódásának megállítására. Pedig semmi közöm a Jobbikhoz. Lehet, hogy ezért nő a népszerűségük? Mások milyen megoldást kínálnak?
magyar.
2009. szeptember 19. 10:01
Nem jött be a lejárató cikk... A honlapon hírekkel kapcsolatban már láttam bődületes nagy hazugságót, így a hírtartalmát nem is vizsgálom ennek a szennyiratnak. HA EGYSZER HAZUDTAK, HAZUDNAK MINDIG!
reál
2009. szeptember 17. 21:50
Véleményem szerint rosszul fogjuk fel a "megélhetési" gyerek problémát.
Mert a már megszületett gyerekeket nem lehet különböző pl. két gyerekig családi pótlékkal sújtani.
le kellene zárni a jelenlegi rendszert.
Először is meg kellene szüntetni a családi pótlékot három éves kor felett. Kötelezni kellene az óvodai ellátást, teljes mértékig ingyenessé téve.
Másodszor: 100%-ig ingyenessé tenni a közoktatást 18 éves korig (tankönyv, sport eszköz, taneszköz, étkezés naponta 3-szor ingynesen egész évben, utazás).
Eredmény: csak az születne meg akit szeretnének megszülni, egy rakás élelmiszert eladhatna a mezőgazdaság, egy csomó ember (főleg munkanélküli nő) munkához juthatna a konyhákon, nem lenne éhező gyerek.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását