2024. május 6. - Ivett, Frida

Több marihuana, kevesebb orgazmus

A sztónerek (jelen esetben: gyakran füvezők) szexuális elégedettsége, illetve csúcsra jutása macerás dolog - derült ki több tanulmányból is Ausztráliában és az Egyesült Államokban. Az lehet, hogy éhes leszel, az már kevésbé, hogy szexéhes.
2009. szeptember 2. szerda 11:49 - Kanizsai Ádám
Marihuana

A marihuana nem más, mint a cannabis sativa, azaz a hasznos kender. A füvescigarettázás még mindig a magyar drogfogyasztás koronázatlan királya. Egyre fiatalabb korban próbálják ki az önkéntesek, de statisztikák szerint már nem akkora "hecc", mint pár éve volt. Többféle hatását tartjuk számon:

Akik használják, azok ellazító tulajdonságai miatt teszik. Boldogság, kedélyesség, egymás fokozottabb megértése , szabad képzettársítások, szokatlan asszociációk, egy különleges valóság érzékelése, az időérzék elvesztése.

Az ember hajlamos ilyen állapotban az ízek, a szagok, a színek, a mélység és magasság fokozottabb érzékelésére. A gátlások - épp mint az alkohol esetében - feloldódnak, de barátságosságban nyilvánul meg. A fogyasztó ritkán aktív cselekvő, inkább nyugalomban figyeli környezetét.



Tünetek

Orvosi szempontból felgyorsítja a szívverést, a szem véreres lesz tőle, az elektrográfon gyakran kisebb elváltozások figyelhetők meg. Előfordulhat az orr- és szájüreg kiszáradása, s gyakoribb vizelési inger. Ritka tünetei a rosszullét, hányinger, hányás.

Étvágygerjesztő hatása közismert: az USA-ban rossz étvágyú betegeknek gyakran írták fel gyógyszerként. Nagyon magas dózisban koordinációs zavarokat, reszketést, szédülést okozhat.

Káros hatások

A történelem folyamán halálesetet még nem dokumentáltak marihuanafogyasztás kapcsán.

A keletiek tudásanyaga szerint hosszútávú, mértéktelen fogyasztása komoly légúti, emésztőrendszeri és pszichikai kárásodáshoz vezet. Mint a többi dohány, a kender is tartalmaz káros égéstermékeket, ráadásul nagyobb mennyiségben, mint a cigaretta.

Bizonyítottan a rövidtávú memóriára nagyon rossz hatással van. Hosszútávú fogyasztása esetén ezek a kognitív folyamatok olyannyira károsodhatnak, hogy a mindennapi élet folyamán is gondot nyújtanak.



Legújabb kutatás

A 8568 önkéntes részvételével végzett felmérésből kiderül, hogy a férfiak közül kikerülő napi kenderfogyasztók négyszer gyakrabban nem érik el az orgazmust, mint azok, akik nem szívnak.

Marian Pitts a melbourni egyetem munkatársa által végzett telefonos felmérésben a 16 és 64 év közöttieket kérdezték. 8,7 százalékuk mondta azt, hogy legalább egyszer szívott marihuánát a múlt évben, kétszer annyi férfi, mint nő.

Az az érdekes tény is kiderült a vizsgálatban, hogy a füstölők szexuális problémáik mellett több partnert tartanak. Mindenesetre a füvet használó nőknek nincs probmémájuk az ágyban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását