2024. május 4. - Mónika, Flórián

A hulla és a porondmester

Vasárnap az MSZP és Fidesz sajtótájékoztatók és nyílt levelek tömkelegét zúdította az országra, amelyeknek egyetlen értelme: a másik nagyon nem tudja, de ők még annyira sem. Csak a stílus más.
2009. július 20. hétfő 18:49 - Pásztor Balázs

Eme bölcs ötletre Gúr Nándor reagált a szocalisták pártjából: de igen is jól megy a válságkezelés, és az MSZP legalább megteszi amit kell, ellentétben a Fidesszel, akik csak kritizálni tudnak, de valami értelmes alternatívát felajánlani nem. Tehát „a kormány teszi a dolgát.” Minderre egy komplexebb adathalmaz vizsgálata után jutott.

De ennyi nem volt elég a szociknak, így Török Zsolt képviseletével átváltottak ellentámadásba. A politikus elmondta: Orbán Viktor pártelnök szombati beszédében mintha kifelejtette volna azt az apró tényt, hogy Magyarországot válság sújtja, és abból nem lépdel ki rögtön akkor, amikor a kedves megszólított foglalja majd el az aranytrónt - ahhoz kellenek intézkedések is.

Ez mind igaz, azzal aprósággal, hogy Orbán Viktor szó szerint említette is a válságot a kifejeztten logikusan felépített - bár korántsem párttatlan - tusnádfürdői beszédében, ahol minden rosszat egységesen rákent a baloldalra. De nem baj, ha már nagyon belelendültek, akkor beszállt a pártvezér, Lendvai Ildikó is, aki szerint az tenné az ország számára a legjobbat, ha Orbán kussolna, elvégre a Standard and Poor’s azért nem minősítette jobb kategóriába hazánkat, mert Viktor mindig azzal jön, hogy mennyire rossz a gazdaságunk - pedig nem.

Ez annyira betett a Fidesznek, hogy nem tudott mást csinálni, mint elővenni Cser-Palkovics Andrást és hétszázhatvankilencedjére is elmondatni vele, hogy bármit is mondanak a szocik, ők uralkodtak hét évig, így ők is kúrták el - nem kicsit, nagyon. Tehát visszajutottak az elejére, ami egy újabb kiindulási alapja lehet a tegnapihoz hasonló, semmitmondó sajtóvitának. Ám ha ezen kívül nem tudnak semmi mást mondani, akkor viszont nem kéne csodálkozniuk , hogy nem figyel rájuk - a pártfanatikusokon kívül - a kutya se.

Poli ovi

Az egész olyan, mintha az oviban vitatkozna két durcás kisgyerek - csakhogy nincs egy óvónéni aki rendet rakjon. A nyilatkozatok és sajtótájékoztatók lassan tényleg azon a szinten vannak, hogy „ő rossz, ő lopta el” „nem is igaz, mert ő volt, különben is büdös a lába” „nem is büdös, mindig hazudsz” „de te is... vagyis, te jobban”, azt kivéve, hogy itt érvként hozzák fel a különböző szakmai kimutatásokat, amik mindig őket igazolják - még akkor is, ha a másiknál is van egy.

A legnagyobb gond mégis csak az, hogy az „én vagyok a tökéletes, ő pedig a veszettül rossz” kommunikációs modellt még azok sem hiszik el, akik egyébként szimpatizálnak az adott párttal. Ha egy párt ebben az országban egyszer megpróbálna „én is baltáztam el dolgokat, de igyekszünk többet nem bénázni, és persze tettem rengeteg jót is - ő meg nagyon sok rosszat tett ugyan, de volt egy-két jó ötlete, amiket megpróbálunk folytatni” - alapon beszélni, akkor máris vagy 20 százalékkal megemelkedne a támogatottsága.

Persze csak akkor, ha ezt a stílust hosszú távon tartaná - hisz egyébként nem lenne hiteles. Kishazánban viszont a hitelességgel van a legtöbb baj.
Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását