2024. május 4. - Mónika, Flórián

MSZP: Sokat költünk a gyermekétkeztetésre

Egyre többen, idén már összesen 120 ezren részesülnek az ingyenes nyári gyermekétkeztetésben; a 2009-es költségvetésben 2,4 milliárd forintot különített el erre a célra a kormányzat, ami a tavalyi összeg duplája.
2009. július 20. hétfő 12:59 - HírExtra
Az állami támogatást azok az önkormányzatok igényelhetik, amelyek vállalják, hogy nyáron legalább 44 napon keresztül, napi egyszeri meleg étkeztetést biztosítanak a rászoruló gyermekeknek. Azok a családok vehetik igénybe ezt a szolgáltatást, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem több, mint a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 125 százaléka, ami most 35.625 forint - ismertette a politikus.

Dér Zsuzsanna kitért arra, hogy az önkormányzatoknak a napi egyszeri meleg étkeztetésen túl a hatályos jogszabályok alapján meg kellene oldania a napköziotthonos foglalkoztatást is.

A szocialista parlamenti képviselő elmondta: az ingyenes gyermekétkeztetés programját a kormányzat 2003-ban indította be, s ennek keretében a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családok óvodáskorú gyermekei ingyenesen kapnak nyári étkeztetést. 2004-től a bölcsődéseket, 2006-tól az alsó tagozatos általános iskolásokat, 2008-tól az ötödikeseket, 2009-től pedig a hatodikosokat vonták be a rendszerbe.

Az MSZP frakció a tervek szerint őszre készít egy javaslatot a kormánynak a teljes közösségi étkeztetés reformjára vonatkozóan, amely magában foglalja majd egyebek mellett a középiskolák, a szociális intézmények, az idősotthonok és a kórházak szolgáltatásainak szabályozását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását