2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kezdődik? Fejbelőttek egy utcán várakozó romát

Riasztófegyverrel állon lőttek egy utcán várakozó roma férfit Nagykanizsán - adta közre szerdán a Zalai Hírlap a Roma Sajtóközpont értesülését.
2009. június 17. szerda 11:13 - HírExtra
A beszámoló szerint a sértett, B. Zoltán egy nagykanizsai középület előtt, az utcán édesanyjára várt még június 7-én, vasárnap délután. Elmondása alapján egy fiatal, fekete bakancsos, fekete ruhás, fekete baseball sapkás férfi jött felé, aki furcsán bámult rá.
"Bevallom, nagyon sötét bőrű cigányember vagyok, lehet, hogy ezért bámult, én csak ösztönösen visszanéztem, de ez elég volt neki, hogy belém kössön és támadjon" - idézte a lap a sértettet.

A középkorú roma férfi azt mondta: a fiatalember ordítani és durván káromkodni kezdett, hogy miért nézi őt. Ezután hirtelen az oldalán viselt valamilyen tartóból elővett egy fegyvert, azzal a mozdulattal fel is húzta, és rászegezte.

A sértett elmondása szerint a fegyver után nyúlt, hogy elvegye a támadótól, aki azonban azonnal elsütötte azt. A lövés az állán érte, nagyjából százforintos nagyságú sebet okozva.
A támadó elfutott, a meglőtt férfihez rendőrt hívtak, majd kórházba szállították.

A történtekkel kapcsolatban Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán az MTI-nek annyit mondott: valóban történt olyan eset, amikor egy férfi egy másikat az utcán riasztófegyverrel meglőtt. Nincs arról adatuk, hogy a meglőtt ember roma vagy sem.

Hozzátette: a nagykanizsai rendőrök súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoznak az ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ocsabika
2009. június 25. 23:22
Szenzációhajhászás mesterfokon - félrevezetés a címben. Ismételten elmondom, ha az elkövető származására nem utalunk, ne utaljunk a sértett származására sem
macskazat
2009. június 17. 19:40
Mi kezdődik?
szamuráj
2009. június 17. 13:01
Június 7. EP választás. Vajon ki járhat teljesen fekete ruciba? A Gárdisták nem!Természetesen rendőrt hívnak, nem orvost. Szegény indián úgy be volt sz@rva, hogy ijedtében el akarta venni, a rossz szándékú, láthatóan cigányt támadásra kiképzett,rasszista kinézetű Gárdistától a fegyvert.Amit természetesen valamilyen tartóból vett elő. Ezután hazament lefeküdt, és kialudta alkoholmámorát.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását