2024. május 19. - Ivó, Milán

Angol női bajnoka lett a magyarországi duatlon Eb-nek

A brit Catriona Morrison nyerte a nők versenyét a Lágymányosi-öbölben zajló rövidtávú duatlon Európa-bajnokságon, a 23 éven aluliak között az orosz Jevgenyija Szuhorucsenkova győzött.
2009. május 23. szombat 23:07 - HírExtra
A felnőtt mezőnyben Tóth Zsófia betegsége miatt visszalépett, így nem volt magyar induló, az U23-asoknál viszont ketten képviselték a hazai színeket, de a szintén betegség miatt formán kívül versenyző Szalay Szandra a kerékpározás elején feladta a viadalt, Laluska Zsuzsa pedig hatodik lett.

Az első, 10 km-es futás hamar megrostálta a mezőnyt köszönhetően a "kamikaze" brit indulónak, aki rögtön az elején megpróbált meglépni riválisaitól. A 27 indulóból végül kilencen egyszerre ülhettek nyeregbe a 40 km-es kerékpározásra. A bringázás során tovább fogyott az élboly, ugyanis - valószínűleg a nagy szembeszél miatt - ketten leszakadtak a csoportról, így heten várhatták győzelmi reményekkel a mindent eldöntő 5 km-es futást.
A zárószám elején Morrison "robbantott", s Agnieszka Jerzyk kivételével mindenkit le is rázott. A táv felénél második ritmusváltásával pedig lengyel vetélytársától is megszabadult, így viszonylag fölényesen győzött.

A szombati utolsó futam, melyben a felnőtt és U23-as férfiak indultak, 16:30-kor rajtolt. Vasárnap a csapatversenyeket rendezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását