2024. május 27. - Hella

Spanyol győzelem a magyarországi duatlon Eb-n

A spanyol Jorge Naranjo Vichot nyerte a junior férfiak versenyét a Lágymányosi-öbölben zajló duatlon Európa-bajnokságon. Legjobb magyarként Király Kristóf negyedik lett.
2009. május 23. szombat 17:50 - HírExtra
Az 5 km-es futás legelején nagyon bekezdett a mezőny, s rögtön több részre szakadt, a tízfős élbolyban egyetlen magyar, az éremre is esélyesnek tartott Király maradt. A 20 km bringázás során ez a tíz versenyző jól összedolgozva tovább növelte előnyét az üldözőkkel szemben, ráadásul ketten kiszakadtak, így nyolcra szűkült a győzelemre esélyesek száma.
Király az utolsó depózás után ötödik helyen kezdte meg a záró, 2,5 km-es futást, az élre a spanyol Naranjo Vichot állt, s őt már nem is érték utol. Király taktikusan saját tempójában szedte a lábait, így a közvetlen élbolyból leszakadt versenyzőket próbálta utolérni, egyet meg is előzött, s már-már az éremre is esélye volt, de a végső sprintben végül nem sikerült a negyedik helynél előrébb jönnie.

"Nem túl versenyzőbarát az időjárás. A futásnál a tűző nap szívja el az energiát, míg a kerékpározásnál az erős szél okoz nehézséget, ugyanis több szakaszon szembeszél vagy oldalszél van, ezért nem is csodálom, hogy ketten leszakadtak a bolyunkról" - mondta Király a versenyt követően.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását