2024. április 29. - Péter

Az MSZP becélzott minket, de mellé lőtt

A szemüveges férfi nem szavaz a jobboldalra. Sőt, a széplány sem. Ez rendben is van. De ki a szart érdekel, hogy hova nem szavaz!? És egyáltalán miért kell ezt velünk megosztani? MSZP kampány – újult erővel.
2009. május 22. péntek 07:29 - Pénzes Dávid
Az MSZP kampányplakátjainak ötlete annyi agymunkáról ad tanúbizonyságot, amennyivel szabadidejében egy vécékefe rendelkezik. Tény, hogy a Fidesz, az SZDSZ, vagy az MDF sem a mostani kampányával fogja beírni magát a média- és társadalomkutató-hallgatók tananyagába(legfeljebb elrettentő példaként), de az MSZP még őket is alulmúlja.

A buta szemüveges szocialista férfi

Nézzük meg tehát, mit szeretne üzenni nekünk a szemüveges férfi. Fekete háttér előtt azt mondja: én nem szavazok a jobboldalra, (majd megmagyarázza) mert a hangoskodás mögött nincs program. Felületesen érteni véljük a gondolatot, de ha kicsit belekukkantunk, rögtön beleütközünk néhány alapvető butaságba.



Ha valaki nem szavaz a jobboldalra, akkor az most mit jelent? Hogy nem szavaz a valóban minden pontjában jobboldali pártra, a Jobbikra? Vagy nem szavaz a baloldalinál is baloldalibb politikát harsogó Fideszre? De akkor kire szavaz? Az sem egyértelmű. A Lehet Más a Politikára? A Magyar Kommunista Munkáspártra? Az SZDSZ-re? Mert ők sem jobboldaliak…

A megoldás


A másik plakáton persze ott van a válasz: a szemüveges férfi azt mondja, „a baloldalra szavazok, mert az értékrendem nem változik” Na, ez megint gigagáz. Mert ha az MSZP-t nevezi baloldalnak, akkor erősen téved: a szocialisták által támogatott kormány éppen most kurtítja meg a családi pótlékot, szünteti meg a 13. havi nyugdíjat, és a szocpolt - azaz éppen a hagyományos, baloldali szociális gondolkodást tiporja a politika sarába.



Arról a logikai analfabetizmusról már ne is beszéljünk, hogy ha először azzal indokolja ’nem’ szavazatát, hogy a „hangoskodás mögött nincs program”, akkor illene erre válaszolni. Mondjuk így: a csend mögött szakértői program áll.

Az értékrendem nem változik szöveg nagyjából olyan, mintha azt írnánk, mindig is szerettem a világos sört. Mindkettő jól hangzik, de e miatt még nem kell egyetlen pártra sem szavazni.

A helyes butaság

A széplány esete is tanulságos. Ő azért nem szavaz a jobboldalra, mert az együttműködik a szélsőségesekkel. De mi a szélsőség? Az MSZP kormány talán nem tette szélsőségesen tönkre az országot? Nem nyúlt le szélsőségesen sok pénzt az államkasszából autópályákon, 4-es metrókon, zuschlágokon, hunvaldokon, weiszenbergereken, és még ki tudja kiken és miken keresztül? Nem ragaszkodik szélsőségesen a hatalmához még a bukás után is? Az ilyen szélsőségesekkel valóban nem szabad együttműködni.



Másfelől viszont nem lehet, hogy az ember inkább eltűr kétszáz szélsőségesen kopasz neonáci barmot, minthogy egy országot szélsőségesen kifosztó bandára szavazzon újra?

De felmerül az a kérdés is, mit jelent a szélsőségesekkel való együttműködés? Mert ha bármi konkrétumot, akkor nagyjából a Jobbik az, amire nem szeretne szavazni a széplány. Rendben is van. De akkor kire és miért szavaz ezen logika mentén?

A kontra

A válasz megint teljesen logikátlan, de nála legalább ráfoghatjuk a „női logika” sokat emlegetett kiismerhetetlenségére. A következő plakáton ugyanis azt mondja a széplány: a baloldalra szavazok, mert az én érdekeimet képviselik Európában.



Hát ki másét képviselné, drága arany bogaram? Persze hogy a tiedet. Ahogy minden magyar politikus azt képviseli már öt éve, bármennyire is azt próbálja elhitetni velünk néhány hülye, hogy nem. Azt már meg se kérdezzük, mi köze ennek a válasznak a szélsőségesekhez…

Újultan

A plakátok mindegyikén megtalálható még az „MSZP: újult erővel” felirat. Ez nem rossz szlogen (jóval okosabb, mint a Fidesz „Elég!” ordítása), a gond csak az, hogy nem tudjuk, mit akar újult erővel. Újult erővel leamortizálni az országot? Na, abból köszönjük, de nem kérnénk, ha lehet. Vagy újult erővel nem változtatni az értékrenden? Ennek annyi értelme van, mint szellentés közben böffenteni. Esetleg újult erővel nem támogatni a szélsőségeseket? Hajrá… bár ez megint hámozott lufi.

A legjobb az lenne, ha nekiállnának, és újult erővel kitalálnának egy teljesen új kampányt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Steve22
2009. május 22. 14:27
Steve22
2009. május 22. 14:27
Lazar én szarok a pofádra!! akkor éjen Mszp
Lazar
2009. május 22. 12:17
Mindegyik párt kampánya gagyi. Ugyanúgy mint ez az írás.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását