2024. május 3. - Tímea, Irma

Kisiklatással viccelt, börtönben hűsölhetett

Rossz viccnek bizonyult az az SMS, amelyet egy Stéphane nevű picardiai (Észak-Franciaország) asztalos kapott egyik tréfás kedvű kollegájától a következő szöveggel: "Tudsz valamilyen módszert egy vonat kisiklatására?"
2009. május 6. szerda 06:05 - HírExtra
Miután Franciaországban az utóbbi időben több vasúti szabotázskísérlet is történt, a hatóságok egyáltalán nem nevettek a szövegen, sőt: a címzett, aki nem jelentette a hatóságoknak a tréfás üzenetet, ugyanúgy rács mögé került 24 órára, mint maga a feladó.

Mint arról a párizsi Le Figaro a Le Courrier Picard nevű lap alapján beszámolt, az SMS-re a telefontársaság hívta fel a rendőrség figyelmét. Stéphane ugyanis éppen leadta javításra saját készülékét, és azt a kölcsöntelefont használta, amelyet a cég bocsátott a rendelkezésére a közbülső időre.

A fiatalembert április 16-án beidézték a rendőrségre, ahol - mint a címzett később elmondta - kemény kihallgatásnak vetették alá. "Bűnügyről, terrorizmusról, akár tíznapos vizsgálati fogságról volt szó. Megkérdeztek, szoktam-e bolondos dolgokat elkövetni, például vonatokat kisiklatni, meg hogy ki volt az üzenet feladója, milyen kapcsolatban állok vele" - mesélte Stéphane.

A vicces kedvű feladónál a rendőrség házkutatást tartott, és őt is bevitték az őrsre. Mindketten 24 órát töltöttek vizsgálati fogságban, amíg ügyüket tisztázták.

"Megrázó élmény volt ez a fiatal asztalos számára" - írta a picardiai lap. A rendőrség szerint viszont az eljárás minden ilyen esetben ugyanaz, bárkiről van is szó, akár reálisnak tűnik a fenyegetés, akár nem. Az ilyen ügyekben semmiféle kockázatot nem vállalhat a hatóság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását