2024. május 2. - Zsigmond

12 évet kapott a brutális gyilkos

A Debreceni Ítélőtábla kedden 15-ről 12 évre mérsékelte az első fokon eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság ítéletét, amelyet egy öt évvel ezelőtt elkövetett brutális ózdi gyilkosság elkövetőjére szabtak ki - tájékoztatta Koszta János, az ítélőtábla sajtótitkára az MTI-t.
2009. május 5. kedd 22:32 - HírExtra
Az akkor 20 éves férfi 2004. július 22-én hajnalban különös kegyetlenséggel meggyilkolta 56 éves hölgy szomszédját. A barátnőjétől éjfél után hazafelé tartó férfi bemászott szomszédja kertjébe, betörte az ajtót, majd a házba bejutva az időközben felébredő nővel dulakodni kezdett. Puszta kézzel, valamint vasalóval, a tűzhely edénytartó fém rácsával és késsel is brutálisan bántalmazta.

A bántalmazás a később helyszínre érkező rendőrök szerint szokatlanul kegyetlen volt, nem csak az áldozat feje vált szinte felismerhetetlenné, de még a fém vasaló is darabokra tört.

A férfi ezután visszament barátnője lakására, majd bejelentést akart tenni a rendőrségen, de a korábbi, a lány lakásáról intézett "telefonbetyárkodó" hívásai miatt nem vették komolyan, így a rokonoknak szólt. Nem sokkal később az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei és a mentők is a helyszínre érkeztek.

A kómában fekvő nő állapotát később stabilizálták, de többet már nem tért magához, és pontosan egy hónappal az eset után a kórházban meghalt.

A férfi a büntetőeljárás során a megbánás legkisebb jelét sem tanúsította, magát tisztes állampolgárként igyekezett feltüntetni, sőt védekezésében más személyt vádolt a bűncselekmény elkövetésével.

A bíróság a számos súlyosbító körülmény között a férfi kiskorú gyermekét sem vette enyhítő tényezőnek, mert róla a férfi egyáltalán nem gondoskodott, így őt az ismeretlen indíttatású gyilkosság miatt a Debreceni Ítélőtábla 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását