2024. május 2. - Zsigmond

Nem vonult be a börtönbe a Jobbik elnöke

Nem vonult börtönbe és otthon várja a rendőröket a Jobbik gyöngyösi elnöke, akit a helyi szocialista polgármester, illetve az alpolgármester ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt ítélt jogerősen pénzbüntetésre, illetve elzárásra a bíróság - közölte kedden a heol.hu Heves megyei hírportál.
2009. május 5. kedd 17:39 - HírExtra
Laczik Attila - a hírportálhoz eljuttatott közleménye szerint - nem fizeti ki 90 ezer forintos pénzbüntetést és az azt kiváltó 300 napi elzárásra sem vonult be az egri börtönbe az előírt május 5-i időpontban.

A politikus a gyöngyösi Gyöngyház üzletközpontnak helyet adó, illetve a korábban az üzletközpont helyén álló ingatlan adás-vételével kapcsolatban nagy nyilvánosság előtt azt állította, hogy a szerződésekben a szocialista városvezetés hamis, hazug jognyilatkozatokat foglalt közokiratba.

Laczik Attila a 90 ezer forint pénzbüntetés megfizetését megtagadta, így azt 300 napi elzárásra változtatta a bíróság. A politikusnak 2009. május 5-én 9 órára kellett volna megjelennie az egri büntetés-végrehajtási intézetben - számolt be a történtekről a heol.hu.

A városi pártelnök írásban tájékoztatta a büntetés-végrehajtási intézetet és az eljáró bíróságot, hogy nem tesz eleget a bírói rendelkezésnek, nem fizeti meg a bírságot és nem vonul be büntetésének letöltésére sem.

Közleményében azt is tudatja: "erőszakkal történő elővezetését egész nap – éjjeli órákban is - várja állandó lakhelyén" - közölte a heol.hu.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását