2024. április 29. - Péter

Iszonyú sokan álltak sorba a WC-n

Világrekordot döntöttek illemhely-sorbanállásból vasárnap Brüsszelben, a Víz Világnapja alkalmából az UNICEF által szervezett figyelemfelhívó rendezvényen.
2009. március 23. hétfő 07:59 - HírExtra
A résztvevőket nem belső biológiai késztetés, hanem a tiszta víz fontosságának látványos érzékeltetési szándéka vezérelte, amikor összesen 756-an felsorakoztak egy olyan "szárazlatrina" előtt, amelyhez hasonló teljesen megszokott a csatornázást nélkülöző harmadik világbeli országokban.

Benoit Melebeck, az ENSZ Gyermekvédelmi Alapjának szóvivője közölte: úgy tudják a Guinness rekordok könyvéből, hogy legalább ötszáz embert kellett sorban állásra rávenniük az eddigi rekord megdöntéséhez. Ezt a követelményt könnyedén teljesítették, részben annak köszönhetően, hogy minden résztvevő emlékpólót kapott ajándékba.

Melebeck úgy véli, ez volt a leghatásosabb módja annak, hogy felhívják a figyelmet a higiénia fontosságára, és arra a szomorú tényre, hogy a világban egyes számítások szerint naponta 5 ezer gyermek hal meg a tiszta víz hiánya miatt.

A brüsszeli demonstrációs szárazlatrina egyetlen szépséghibája, hogy száraz maradt. A résztvevők egyike sem végezte ott sem kisebb, sem nagyobb dolgát - csupán sorban állt, meggyőződése szerint nemes célt szolgálva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását