2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A magasban kakálni sem éri meg?

Vécéhasználati díj bevezetését tervezi járatain az egyik leghíresebb fapados légitársaság.
2009. február 27. péntek 20:05 - HírExtra
"Már korábban is gondoltunk erre, és most újra fontolgatjuk" - nyilatkozta pénteken Michael O,Leary, a Ryanair főnöke, akit vélhetően a 2008. negyedik negyedévi jelentős veszteség ösztönzött találékonyságra, bár a társaság korábban is igen kreatívnak bizonyult a szolgáltatási díjtételek szaporításában. A repülőjegyen felül külön kell fizetni egyebek között a helyfoglalásért, vagy ha az utas egynél több csomagot vagy valamilyen sporteszközt - például egy teniszütőt vagy horgászbotot - szeretne magával vinni.

A vécéhasználati díj 1 fontnak megfelelő összeg (335 forint) lenne, és O,Leary szerint nem okozna kényelmetlenséget az utasoknak.

"Nem hiszem, hogy társaságunk története során bárki is egy fontnál kevesebb készpénzzel lépett volna Ryanair-gép fedélzetére" - mondta a cégvezető a BBC brit közszolgálati televízióban.

O,Leary egyébként messze földön híres a költségcsökkentési módszereiről. A múlt héten például bejelentette, hogy hamarosan felszámolják valamennyi repülőtéri beszállópultjukat és az utasoknak az interneten kell majd becsekkolniuk a járatokra.

A Ryanair a legnagyobb fapados légitársaság Európában. Tavaly az utolsó negyedévben 101,5 millió eurós (30 milliárd forint) veszteséget termelt, bár a március végén záruló üzleti év egészében 50 és 80 millió euró közötti nyereségre számít a társaság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását