2024. május 19. - Ivó, Milán

Szemetek! Megölték Samut! Ja, mégsem…

Egy tizennégy éves vandál, feltehetőleg hasonló korú társaival betört Vértesszőlősre és porrá zúzta Samu, a 350 ezer éves ősember földi maradványait. Aztán pár órával később kiderült, hogy „csak” Samu másolatát tiporták el, több más eredeti le
2009. február 10. kedd 12:59 - Pásztor Balázs
A fiatal hajadon - aki a helyi általános iskola tanulója - saját lakáskulcsával nyitotta ki a leleteket őrző zárt ajtót (szívesen megnézném a költségvetést, hogy mennyit számoltak fel „biztonsági rendszer” címen). Társaival ott tomboltak, telefirkálták a helyet együttes nevekkel, sörösüvegeket hagytak szanaszét, és eltaposták Samu lemásolt maradványait.

Mivel a tárlat jó ideig zárva volt, így pontosan nem tudni, hogy mikor történhetett az eset, hisz csak nyitáskor fedezték fel a rongálást. Minden esetre mindenki meg van döbbentve, hisz eddig csak a színesfém-táblákat szokták eltulajdonítani (ismét tennék egy utalást a biztonsági rendszerre, bár lehet azt is ellopták). A kárfelmérés folyik, miközben a Nemzeti Múzeum közölte, hogy nem az eredeti Samu volt ott - amit addig mindenki hitt - hanem csak egy másolata (az eredeti Budapesten van, normális biztonsági rendszer őrizete alatt).

Nagy kérdés, hogy mi lesz a fiatal lány büntetése, és hogy Samu melyik leszármazottja pereli be a szülőket kegyeletsértésért. Pénzbírság? Akkor ismét betör, elemel néhány táblát, eladja, kifizeti a büntetést és mindenki boldog - illetve nem. Kicsapják az iskolából? Nem valószínű. Azt mondják dá-dá? A diáktársai pedig azt, hogy király, és az úgyis többet ér. Egy olyan verést kap a szüleitől, amit egy életre megemleget? Ugyan már, 2009-et írunk…

Ami még nagyobb kérdés, hogy vajon mi a bánatos bivalyszarvért jut az eszébe pár kiskamasznak őskori leletek közt buliznia? Ha a falakra írt együttesek nevei között a Cradle of Filth vagy My Dying Bridge szerepelne, akkor azt mondanám, hogy csontokkal maszturbáló, szellemidézgetős nekromantikus orgiát tartottak és teljesen meg van értve, hisz a hasonló szubkultúrában mozgó nagyokhoz akartak hasonlítani. De nem, mert a nevek a keményzene könnyebb kategóriájából kerültek ki: Metallica, Depresszió, Kárpátia és az elmaradhatatlan Marilin Manson. Akkor meg mit akarhattak odabent?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását