2024. május 2. - Zsigmond

Maradona:"Továbbra is én vagyok a kapitány"

Diego Maradona cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint lemondását fontolgatná az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.
2008. november 14. péntek 09:56 - Hírextra
"Továbbra is én vagyok a kapitány, s ez nem fog változni" - nyilatkozta a legendás futballista, akit két hete neveztek ki a nemzeti csapat élére.

A Buenos Aires-i lapok csütörtökön azt írták, hogy az "isteni Diego" még első hivatalos mérkőzése előtt lemondhat, mert nézeteltérésbe keveredett hazája szövetségének (AFA) mindenhatónak tartott elnökével, az amúgy őt a posztra "kitaláló" Julio Grondonával. Az ok, hogy Maradona csak korábbi válogatott csapattársát, Oscar Ruggerit hajlandó elfogadni segítőként, az AFA-főnök viszont hallani sem akar az őt korábban maffiózónak nevező egykori klasszis játékosról. Helyette a tanítványaival Pekingben olimpiai bajnok - és a kapitányi tisztért kiírt versengésben alulmaradt - Sergio Batistát, valamint José Luis Brownt tenné meg másodedzőnek.

"Nem tetszik az arca" - nyilatkozott Grondona dühösen Ruggeriről.Csütörtökön Maradona nem beszélt a vitáról, hanem bejelentette, hogy a jövő szerdai Skócia elleni találkozón Alejandro Mancuso és Miguel Angel Lemme lesznek a segítői. Az pedig majd csak a mérkőzés utáni hetekben dől el, hogy milyen összetételű lesz Maradona szakmai stábja.

Csütörtökön Ruggeri is megszólalt: a volt válogatott védő háláját fejezte ki korábbi csapattársának, hogy rá gondolt, s egyben jelezte, nagy álma a válogatottnál dolgozni. Mindehhez hozzátette, korábbi sértő nyilatkozatai és kirohanásai ellenére bízik benne, hogy meg tudja győzni majd Grondonát arról, ő a legalkalmasabb a másodedzői posztra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását