2024. március 28. - Gedeon, Johanna

"Rocktóberben születtem én..."

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Miskolci Egyetem őszi zenei fesztiválját; a RocktoberFestre csütörtöktől egészen vasárnapig várják az igényes élőzenét szerető, a legfrissebb klubzenékre és a trendformáló új zenekarokra kíváncsi közönséget.
2008. október 8. szerda 18:35 - Hírextra
A RocktoberFest programjai két helyszínen zajlanak majd: az Egyetemvárosban, illetve a Művészetek Házában - mondta Hugli Emese, a fesztivál főszervezője az MTI-nek, hozzátéve: a rendezvény idén a miskolci RockMúzeum Projekt szakmai támogatásával igyekszik emléket állítani az 1973-as első magyar rockfesztiválnak is.

A koncertek közül kiemelte Bródy János és Tolcsvay László teljes zenekaros, egész estét betöltő műsorát, amely - mint hangsúlyozta - ritkán látható esemény, hiszen a két előadó együtt nagyon rég nem lépett már fel, az elhangzó dalokon pedig több évtizedet követhetnek végig a nézők.

Azt is elmondta, hogy a 2008-as RoctoberFesten ismét áll a város legnagyobb partysátra, ahol minden nap számos zenei stílust hallhat a közönség. Az első napon, csütörtökön az Alvin és a mókusok mellett többek között a Republic hozza hangulatba Miskolcot. Péntekig kell csak várniuk az Edda-rajongóknak, hogy megbizonyosodhassanak arról, a zenekar "nem hagyta el végleg a várost". "Igazi borsodi nap lesz ez, hiszen Csipáék is hazajönnek: a Hooligans elmaradhatatlan fellépője a RocktoberFestnek" - fűzte hozzá a Hugli Emese.

Az elektronikus zene rajongóinak minden napra tartogatnak valami meglepetést a szervezők: csütörtökön például DJ Flower (Vokság Virág) "dobja be magát", pénteken az amerikai sztár DJ, John Creamer látogat el a Rocktoberre New Yorkból, szombaton pedig az Anima Sound System várja egy DJ-szettel a szórakozni vágyókat.

Ha mindez pedig nem lenne elég, a Rockwell Galéria egész más hangulattal, igazi táncos bulikkal várja az érdeklődőket, akik a Korda házaspár fellépése mellett az új "gidát" is megnézhetik pénteken Szikora Robi mellett, szombaton pedig Marót Vikiék zenéjére "csavarhatják fel a galéria szőnyegét".

A "piros Rockyban" fellép a Kaukázus, a NEO, Palotai és Ludmilla, lesz Superbutt- és Subscribe-koncert és ismét Elektróger party, az utolsó este pedig a Másfél és a Carbonfools zárja a fesztivált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását