2024. április 26. - Ervin

Mátyás király esküvői zenéje

A budapesti Corvina Consort ad koncertet a Régi Zene Hete nevű finn fesztivál keretében csütörtök este a helsinki Olaus Petri templomban.
2008. október 8. szerda 18:10 - Hírextra
A régizenei fesztivál ritka produkciókat kínál a közönségnek, s ilyen a Corvina Consort is, amelynek föllépését a helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központ az Olasz Kulturális Központtal együttműködésben szervezte meg a magyar Reneszánsz Év keretében - mondta el az MTI-nek Márkus Ildikó, az intézet igazgatója.

A Corvina Consort programja Mátyás és Beatrix udvarának zenéjéről ad hű képet. A műsor külön érdekessége, hogy az egyes zeneszámok között a Finn Nemzeti Színház művésze, Veikko Honkanen olvas föl részleteket korabeli dokumentumokból, Galeotto Marzio és Bonfini írásaiból - tette hozzá az igazgató.

Mátyás és Aragóniai Beatrix esküvőjét 1476 decemberében négy héten át ünnepelte az udvar és az ország. A menyasszonyt 67 trombitás kísérte Székesfehérvárról Budára. Ott a királyi pár misét hallgatott meg, s a királyi capella kórusa a korszak legkiemelkedőbb komponistáinak szerzeményeit énekelte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását