2024. április 29. - Péter

Häkkinen a versenyről

A Szingapúri Nagydíjon tett látogatása után a korábbi Forma-1-es világbajnok, Mika Häkkinen meghökkentőnek titulálta a száguldó cirkusz első éjszakai versenyét.
2008. október 3. péntek 14:33 - Hírextra
Häkkinen mint a Johnnie Walker's Global Responsible Drinking kampány nagykövetségi tagja látogatott a futamra, ahol lenyűgözte a látvány, és Fernando Alonso idei első győzelme.

„Ez az eredmény igencsak meglepő volt, nem ilyen befejezésre számítottam" - nyilatkozta a finn az autosport.com-nak. „Azonban az egész lenyűgöző volt. Ez volt a F1 első éjszakai versenye, és az egész pályát mesterséges fényár öntötte el - emiatt automatikusan ez járhat a fejünkben: „Mi romolhat el? Mi fog történni?"

„A hétvége során sokszor kérdezték tőlem, hogy mi fog elromlani, én pedig folyton azt válaszoltam, hogy álljunk meg egy pillanatra, ne beszéljünk már a negatív dolgokról. Biztos vagyok benne, hogy a szingapúri csapat fantasztikus munkát végzett annak érdekében, hogy kiküszöböljék a problémákat, melyek itt történhetnek, szóval hagyjuk a negatív színezetű dolgokat."

„Most, a nagydíj után elmondhatjuk, hogy egy abszolúte lenyűgöző futamot, egy fantasztikus versenyt láthattunk, és minden remekül ment. Úgy hiszem, két győztese is lett a nagydíjnak - az egyik Fernando Alonso, a másik maga Szingapúr."

Häkkinen, aki az 1998-as és 1999-es évad megnyerése után még mindig a McLaren utolsó világbajnokának tudhatja magát, a hétvégén sok időt töltött a wokingi csapatnál.

Miután látta, hogy a csapat és Lewis Hamilton - a tavalyi év után - most már inkább a biztos pontszerzésre hajt, kijelentette, hogy a csapat most más síkon gondolkozik, mely talán a tavaly év végi „szerencsétlenség"-nek is köszönhető.

„Véleményem szerint minden a tanulásról szól, és tanulni kell" - mondta Häkkinen. „Ha nem tanulsz a hibádból, akkor ugyanazt fogod elkövetni. A szingapúri versenyen látott lépés pedig a tavalyi év következménye? Biztos vagyok benne."
Forrás: xlSport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását