2024. május 5. - Györgyi

Bohémek, mint… - videóval

Feltűnt-e már, hogy napjaink reklámvilága talán még a filmeknél is kevésbé árnyaltabb képet közvetít az életről? Ezt olyankor bocsátjuk meg a legkönnyebben, ha mindezt kiváló zenei aláfestéssel teszi. A hétvégi ismeretlen ismerősök e módon jutottak a vilá
2008. szeptember 6. szombat 16:48 - paulson
Talán érdemes lenne egyszer egy olyan felmérést készíteni a rockzenekarok közt, hogy melyik csapat dalait használták fel legtöbbször reklámokban, filmekben, illetve sorozatokban. A Dandy Warhols minden bizonnyal elég előkelő helyet foglalna el egy ilyen listán, és nemcsak leismertebb, és legtöbbször hasznosított daluk a "Bohemian like you" miatt. A címekben és zenekarnevekben nem annyira jártasak kedvéért egy kis illusztráció:




Ez a dal a négyfős amerikai csapat 2000-es „Thirteen Tales from Urban Bohemia” című albumáról tűnt fel több zenei szerkesztőnek és járta be a világot. A bohém csapat azóta is él és virul, és dalokat ír, albumokat ad ki.  Aki többre kíváncsi, mint a zenéjük, annak bátran ajánlom az "Ezt kapd ki" című 2005-es féldokumentumfilmet, ami két rebellis zenészegyéniség barátságának és rivalizálásának története (ebből az egyik a Courtney Taylor, a DW frontembere)  A folytatás zeneileg kicsit más világ, más hangzás, de szintén több fronton hallható sikerük a „We used to be friends”, mert ők ilyet is tudnak.





Az Andy Warhol nevét szójátékkal átalakító csapat még egy hónapja sincs, hogy kiadta legfrissebb albumát. Éppen ezért még az előző, sorba az ötödik "Odditorium or Warlords of Mars" címet viselő korongról választottuk a mai utolsó klipet. Ez az „All the money or the simply life”. Tessék választani!





Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását