2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Újrapozícionálás

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerint természetes, hogy az ellenzéki párttá vált SZDSZ "újrapozícionálja" magát, azt viszont cáfolta, hogy a liberális párt jobbfelé nyitna. Az SZDSZ-es politikus a Magyar Televízió Nap-kelte című hétfői műsorában beszélt
2008. augusztus 25. hétfő 08:30 - Hírextra
A politikust a Magyar Nemzet egyik cikkével kapcsolatban kérdezték, a lap szerint ugyanis a párt most próbálja újrapozícionálni magát. A Horn Gábort kérdezők azt is tudakolták, tapasztalta-e, hogy az SZDSZ támogatói körében aggódnak, hogy a párt a Fideszhez közeledne.

"Az, hogy az SZDSZ újrapozícionálja magát a politikai térben, az önmagában attól, hogy ellenzéki párttá vált, szükségszerű (...). Az, hogy jobbfelé nyitna, az semmiképp nem felel meg a valóságnak: az SZDSZ mindig is liberális párt volt, tehát értékrendben, elveiben, mondandójában, programjában az SZDSZ nem változik" - jelentette ki a ügyvivő.

Horn Gábort kérdezték Kóka János, a párt frakcióvezetőjének szombati kijelentésével kapcsolatban is. Kóka János az MTI-nek azt mondta, csak akkor lehet komolyan venni a kormány gazdasági programját, ha abban a következő három évre legalább ezermilliárd forintos adó- és ugyanekkora mértékű állami kiadáscsökkentés szerepel.

Horn Gábor kijelentette: "nincs értelme a számháborúnak". Mint mondta, a jelenlegi helyzetben, ellenzéki pártként az SZDSZ-nek más a felelőssége, mint volt kormányzópártként. Kormánypártként ugyanis az SZDSZ-nek "igenis kellett számot mondania, mert azt kellett mondani, hogy mi ezt akarjuk elérni".

Ellenzéki pártként nekünk az a feladatunk, hogy várjuk meg, a kormány mit tesz le az asztalra és értékelje - jelentette ki.

Horn Gábortól a vasárnap befejeződött olimpiával kapcsolatban azt kérdezték az újságírók, véleménye szerint kell-e több pénzt a magyar sportra, amely jelenleg a GDP 0,2 százalékát kapja meg.

Arra kellene több pénzt költeni, hogy legyen mindenhol tornaterem, füves vagy műfüves kispályás focipálya, hogy ne legyenek kövérek a gyerekek, hogy többet mozogjunk - mondta a politikus, hozzátéve: "erre érdemes sokat költeni". Megjegyezte: erre egyébként többet is költünk, mint öt vagy nyolc évvel ezelőtt.

"Azt hiszem, a jelenlegi körülmények között nincs több pénz a magyar sportra, a költségvetésben nem a kiadásokat növelni kell, hanem a költségvetésben a kiadásokat csökkenteni kell" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását