2024. április 25. - Márk

Felajánlotta lemondását az SZDSZ elnöke és frakcióvezetője

Felajánlotta lemondását az SZDSZ veszprémi elnöki tisztségéről és a párt önkormányzati frakciójának vezetéséről Szalay András; a veszprémi politikus ezt közleményben tudatta csütörtökön az MTI-vel.
2008. augusztus 21. csütörtök 13:44 - Hírextra
Szalay András a közleményében elismeri szerepét a "Jöttem, láttam, visszaéltem" című írás létrehozásában; a levél Czaun Jánosról, Veszprém fideszes alpolgármesteréről tartalmaz negatív, dehonesztáló megállapításokat - például azt, hogy "gátlástalan" és hogy teológusi végzettséggel, gazdasági ismeretek nélkül merte vállalni a város gazdaságát és gazdálkodását is felügyelő alpolgármesteri tisztséget.

 Az elektronikus levélben - amely Köbli Miklósnak, Hajmáskér polgármesterének a nevében jutott el számos helyi közéleti személyiséghez a közelmúltban - szó esik bizonyos szabálytalan gépkocsi-elszámolásokról is. Mint kiderült, a hajmáskéri polgármesternek semmi köze a levélhez, és már feljelentést is tett a rendőrségen. Kiderült az is, hogy a szétküldött szöveg adatlapján Szalay Andrásra utaló adatok voltak.

Szalay András a megyei lapnak adott keddi nyilatkozatában azt mondta, hogy a levélírásból csak a megfogalmazás volt a feladata, s az abban foglaltakat Akopján Nikogosz, a veszprémi örmény kisebbségi önkormányzat vezetője mondta el neki, majd a levelet ő küldte el véleményezésre néhány barátjának. Azt azonban egyikük sem tudja, hogy az e-mailt ki továbbította sokaknak Veszprémben kobli.m néven.

A Fidesz veszprémi vezetése Szalay Andrást a közéletből való távozásra szólította fel.
Az írás terjesztéséhez semmi közöm, annak módját magam is elítélem - közölte Szalay András csütörtökön az MTI-vel. Hozzátette: hibájaként azt ismeri el, hogy "vannak olyan állítások a fogalmazványban", amelyeket nem kontrollált, noha csak "lakossági közléseken" alapultak. Mint mondta, megköveti Czaun Jánost "az írás azon részeivel kapcsolatban, amelyeket az alpolgármester igaztalannak vél magára nézve".

"Az írás további elemeit azonban a szabad véleménynyilvánítás és a választott testületen belüli többség és kisebbség közötti politikai küzdelem részének tartom" - közölte.

Az SZDSZ veszprémi elnöke és önkormányzati frakcióvezetője úgy határozott, hogy további közéleti szerepéről döntsön a párt helyi vezetése és a városi közgyűlés SZDSZ-es frakciója. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy "az alpolgármester mögött álló politikai holdudvar" hasonló közleményben ítéli el azt, hogy személyét "gyalázó, becsmérlő, alpári stílusú és emberi mivoltában sértő, névnélküli írászuhatag" jelenik meg róla több hónap óta egy helyi "Fidesz-közeli" internetes portálon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását