2024. április 20. - Tivadar

Fidesz: igazságos gazdaságpolitikát!

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy sürgősen kezdjen reális, igazságos gazdaságpolitikát - közölte Iván László, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. augusztus 24. vasárnap 12:04 - Hírextra
A politikus szerint az elmúlt időszak kormányzása szociális rombolást, súlyos szociális válságot és megélhetési válságot okozott Magyarországon.

Iván László ezért arra szólította fel a kormányt, hogy a sürgősen kezdjen reális, igazságos gazdaságpolitikát, amely figyelemmel van a mindennapok emberére. Szerinte ki kell dolgozni egy elszegényedést megállító programot, és új gazdaságpolitikára, új szociálpolitikára van szükség.
Hozzátette: a kormány nem háríthatja át a felelősségét, nem leplezheti el a problémákat.
Utalt arra, hogy Veres János pénzügyminiszter egy fideszes képviselő beadványára adott válaszában azt írta, nincs szociális válság Magyarországon.

Iván László szerint azonban a tények nem ezt mutatják, hiszen egyre fokozódik az elszegényedés, csak a nyugdíjasok közül például 750-800 ezren élnek a létminimum alatt. Hozzátette: a kormány "makroszámokkal manipuláló" kijelentéseivel szemben nő a szegények és a gazdagok közötti különbség.

Emellett - folytatta - növekszik a munkanélküliség, jelenleg 7,6-8 százalékon áll, nőnek az energiaárak, és egyre többen kényszerülnek hitelből finanszírozni mindennapi életüket.
Mint mondta, minden felmérés azt mutatja, hogy az emberek jövőképe is veszélybe került, sokaknak nincs biztonságérzetük, fokozódik a tehetetlenség, a kiszolgáltatottság, a függőség érzése, ami növeli az egészségügyi és lelki problémákat.

Eközben a kormányt szenvtelenség, arrogancia, pökhendiség jellemzi, a kormányzat "lekezeli a mindennapi élet nyomorúságát". Mint mondta, a megélhetési válság a gazdaság makroszámaiban is megmutatkozik, jelezve a háttérváltozásokat.

Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint az elmúlt hetekben napvilágot látott adatok egyértelműen cáfolják a Fidesz állításait. Magyarországon ismét gyorsult a gazdasági növekedés üteme - mondta a kormányszóvivő az MTI-nek -, az infláció lassul, ismét növekednek a reálbérek és bővül a fogyasztás.

Ugyanakkor további intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy még gyorsabb lehessen a gazdasági növekedés és növekedjen a legálisan foglalkoztatottak aránya - tette hozzá.

Az intézkedések iránya azonban biztosan nem olyan lesz, mint amilyet a Fidesz tervez. A kormány ugyanis nem lesz partner sem a nyugdíjak befagyasztásában, sem a szociális és családi támogatások drasztikus csökkentésében - hangsúlyozta Daróczi Dávid.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását