2024. április 16. - Csongor

I. Balaton Szalon

Csaknem kétszáz kis formátumú képzőművészeti alkotást mutatnak be az I. Balaton Szalon vasárnap megnyíló kiállításán Vonyarcvashegyen, az Eötvös Károly Általános Iskolában - közölte Illésné Major Julianna szervező az MTI-vel.
2008. augusztus 1. péntek 18:45 - Hírextra
Tájékoztatása szerint a tárlaton bemutatásra kerülő alkotásokat tíz európai országból - Magyarországról, Szerbiából, Ukrajnából, Romániából, Szlovéniából, Ausztriából, Németországból, Finnországból, Svédországból és Bulgáriából - érkezett képek közül választotta ki a szakmai zsűri.

A pályázaton a művészek két alkotással vehettek részt: a témát és az elkészítés technikáját szabadon választhatták meg, a szervezőknek mindössze annyi kikötésük volt, hogy a képek mérete nem haladhatta meg a 25-ször 25 centimétert. A vasárnapi kiállításon olajfestmény, akvarell, grafika, rézkarc, és kisplasztika egyaránt látható lesz.

Illésné Major Julianna elmondta: a Balaton Szalon kiállítása kapcsolódik a hagyományos, negyven halász emlékére rendezett programsorozathoz is. A halászok a legenda szerint 1729 telén jégtáblán sodródtak a vonyarcvashegyi partra. Emlékükre minden év augusztusában megkoszorúzzák a Szent Mihály dombon felállított emlékművet és színvonalas, változatos programokat rendeznek.

Szombaton megrendezik a hagyományos halászléfőző versenyt is, amihez a Balatoni Halászati Zrt. biztosítja a legfontosabb alapanyagot, a halat, ami természetesen balatoni busa vagy ponty lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását