2024. április 25. - Márk

Megkérik az árát

Megélénkült az ingatlanpiac a Balaton-parton. Az InfoRádió által megkérdezett ingatlanszakértő szerint ez főként a tóparti infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhető. Simon Amarilla azt mondta: nagyon népszerűek a kis telken lévő hétvégi házak, 20 milli
2008. július 24. csütörtök 09:00 - Hírextra
Ébredezik a Balatonon a kereslet a különböző ingatlanok iránt, ennek oka az infrastruktúra javulása lehet - mondta az InfoRádiónak Simon Amarill ingatlanszakértő. Hozzátette, hogy a szezonális hatásnak is mindig látszatja lesz a Balatonon. Nincs olyan illúziónk, hogy ilyen marad a kereslet a télen is - jelentette ki.

Szavai szerint a legtöbben magáncélra vásárolnak, nyaralót, hétvégi házat szeretnének, de olyanok is akadnak, akik csak a befektetési lehetőséget látják az ingatlanokban.

Simon Amarilla elmondta, a nyár slágere a kis, egyedi telken álló nyaraló, hétvégi ház. Ezeket húszmillió forintért keresik. A nagyobb családi házak persze sokkal drágábbak. A víz közelében található társasházi lakások pedig 350 és 450 ezer forintos négyzetméterár közt lelnek gazdára, ezeknél az ingatlanszakértő szerint 35 millió forint a lélektani határ.

Az autópálya épülésével valószínűleg egyre több kisebb település csatlakozik be a népszerű helyszínek sorába, de a szakember úgy látja, így is vannak örök slágerek.

A déli parton ilyen Siófok, Zamárdi, Balatonlelle és Balatonboglár, az északi parton pedig Tihany, Füred, esetleg Balatonalmádi, a nyugati medencében pedig Keszthely.

De most már a déli parti Balatonszemes, Szárszó és Földvár is lassan egyre népszerűbb - vázolta a balatoni helyzetet Simon Amarilla.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását