2024. április 25. - Márk

Elmarad a megnyitó

Elmarad az Andy Warhol, az amerikai pop-art mestere új műveiből tervezett kiállítás megnyitója az északkelet-szlovákiai Mezőlaborc (Medzilaborce) múzeumában, mert nem működik a klímaberendezés és beázik a tető.
2008. július 30. szerda 19:12 - Hírextra
"Műszaki okok miatt elmarad az Andy Warhol magángyűjteményekben őrzött műveinek és Daniel Brogyanyi Hommage Andy Warhol című kiállításának augusztus 6-ra tervezett megnyitója" - tájékoztatta a szlovák hírügynökséget Valika Madarová, aki elmondta: a közelmúlt özönvízszerű esőzése megrongálta a múzeum födémét és a klímaberendezést.

"Az új műveket a kiállítás középső részén, újonnan felállított pannókon helyeztük volna el. Addig nem lehet kiállítani őket, amíg a hibát teljesen ki nem javítottuk" - tette hozzá az igazgatónő.

A megnyitó újabb időpontját a sajtó útján teszik közzé. A beázott födém csak az egyik következménye az eperjesi megyei önkormányzat kezelésében és félig a város tulajdonában lévő épület rossz műszaki állapotának.

Marta Sibalová, az Eperjes megyei önkormányzat munkatársa elmondta, hogy 2006-ban a várossal közösen 500 ezer koronát (3,8 millió forint) költöttek a tető javítására, idén pedig a múzeum 500 ezer koronát kapott az épületrekonstrukció tervdokumentációjára.

A 6700 lelkes településen, ahonnan az amerikai művész szülei származnak, 17 éve működik a Warhol Múzeum, ahol augusztusban hatvan, szlovák magángyűjtők tulajdonában lévő, vászonra nyomott szerigráfiát (selyemszitanyomás) terveztek kiállítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását