2024. március 29. - Auguszta

Harminc új mentőhajó a Balatonon

Harminc új mentőkatamaránt állítanak szolgálatba a Balatonon - tájékoztatta Suchman Tamás, a Balatoni Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke az MTI-t kedden.
2008. július 22. kedd 21:20 - Hírextra

Elmondta: a BFT megrendelésére a napokban érkezik 12, a jövő héten pedig további 18 mentőkatamarán.


A francia és olasz tengerpartokon használt mentőkatamarán tesztelését két szezonon át végezték a hazai vízi mentők. Mivel azokat jónak találták, a BFT az olasz gyártóktól 30 katamaránt rendelt, összesen 13,6 millió forintért - tette hozzá.


Az evezős katamaránok a strandi mentőcsónakokat váltják fel, a mentést könnyebbé és biztonságosabbá teszik mind a bajbajutottaknak, mind a segítségükre sietőknek. A kéttestű jármű közepén platót alakítottak ki - amikor a mentést végző szakember rááll, a plató egyik fele a víz alá süllyed, s így a segítségre szoruló emberek gyorsan kihúzhatók a vízből, ellátásukat haladéktalanul megkezdhetik. Az új katamaránokból hetet a tó somogyi partszakaszán szolgáló vízi mentők kapnak, a többi a veszprémi és zalai strandok közelében dolgozó kollégáiknak jut.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását