2024. április 20. - Tivadar

Kitömött tréfa - súlyos bírság

Komoly pénzbüntetésre számíthat a bevetés költségeinek megtérítése mellett az, aki egy szörfdeszkához erősített bábuhoz riasztotta a balatoni vízi mentőket - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője szerdán az MTI-t.
2008. július 23. szerda 19:25 - Hírextra

A riasztás kedd este érkezett, a telefonáló azt jelezte, hogy a parttól távol, a viharos szélben szörfdeszkán hánykolódik egy ember. A vízi mentők mintegy másfél órás munkával találták meg és húzták partra a szörfdeszkát, amelyhez egy életszerűen kitömött bábu volt erősítve - közölte Tar Mihály.
Hozzátette, hogy az otromba tréfának tűnő téves riasztásról hangfelvétel nem készülhetett, mert a bejelentés nem a vízi mentők vagy a vízi rendészet központi rendszerén keresztül érkezett, hanem közvetlenül a VMSZ vezetőjét hívták. Bagyó Sándor azonnal elindult menteni, hajójához egy újabb mentős egység is csatlakozott.


A szörfdeszkára erősített, kitömött ruhákból kialakított bábunak a fejéül szolgáló labdán egy baseballsapka feszített, gondosan kialakított lába pedig szakadt cipőben végződött.
Az esetről a VMSZ értesítette a rendőrséget.


Tar Mihály közölte: míg a személyi mentést a szervezet ingyenesen végzi, az eszközmentés hivatalos tarifája 32.500 forint óránként. Ha fény derül arra, ki tévesztette meg a közfeladatot ellátó vízi mentőket, a bejelentő a másfél órás bevetés költségeinek megtérítése mellett komoly pénzbüntetésre is számíthat - tette hozzá.


Hangsúlyozta, téves riasztásnál előfordulhat, hogy az illető egy valóban sürgős esettől vonja el a VMSZ erőit és ezzel tragédiát okoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását