2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tágas égen... matrjoska

Matrjoska- és sárgatengeralattjáró-alakú hőlégballonok is lesznek a Moszkva melletti Szergijev Poszad felett a különleges formájú ballonok számára rendezett VII. fesztiválon.
2008. július 2. szerda 08:55 - Hírextra
Új résztvevője lesz a fesztiválnak a tízemeletes háznyi magasságú és 16 méter átmérőjű Matrjoska baba, amely egyébként Szergijev Poszad járás jelképe, s egyéb gazdag díszítése mellett a járás címerét is viseli.

Ugyancsak újdonság lesz a Beatles-rajzfilmből ismert sárga tengeralattjáró. Megalkotói konzultálni akartak külföldi kollégáikkal, hogy vajon lehetséges-e ilyen alakú ballonnal repülni, de a válasz megkésett, s mire az orosz ballonépítők megtudták, hogy barátaik szerint ez teljesen lehetetlen vállalkozás, addigra a sárga tengeralattjáró már vígan repült.

Lesz többek között egy olyan ballon is, amely a Kreml egyik saroktornyát ábrázolja, mégpedig életnagyságban.

A fesztivál látogatói azonban találkozhatnak a korábbi években már megkedvelt Cár haranggal, a pénzes zsákkal a Kazany 1000. születésnapjára épített kazánnal - vagyis a plov elnevezésű, rizsből-húsból készült étel főzésére szolgáló üsttel -, a Nescafé-bögrével és sok más - összesen 25 - fura szerkezettel.

A fesztivált július 19-én rendezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását