2024. április 16. - Csongor

Debreceni Cívis Korzó

Könnyed és tartalmas kikapcsolódást ígér júliusban a Debreceni Cívis Korzó, amelynek 4 hétvégéjén összesen 29 zenei együttes mutatkozik be - közölte Siklós Csaba, a Főnix Rendezvényszervező Kht. programigazgatója kedden sajtótájékoztatón, Debrecenben.
2008. július 1. kedd 12:11 - Hírextra
Tájékoztatása szerint az esemény zenei gerincét a népzenéből gyökerező világzene alkotja. Az első hétvégén, július 4. és 6. között a Hangszedő elnevezésű rendezvényen holland, portugál, szerb, spanyol és hazai gitárosok mutatkoznak be a debreceni Kossuth téren.

Egy héttel később úgynevezett "feketezenét" mutatnak be a zene-ritmus-tánc jegyében hazai és külföldi előadók, míg a harmadik hétvégén, július 18. és 20. között folk szerepel a programban. Utóbbi keretében a Kárpát-medencéből származó népzenei csemegékkel találkozhat majd a közönség.

A cívis korzó hagyományainak megfelelően július utolsó hétvégéjén a V4-országok együtteseinek lesz egyfajta "zenei csúcstalálkozója". E program keretében közkívánatara visszahívták a korában Debrecenben már rendkívüli sikert aratott csehországi Cankisou együttest, akik a latin zene kelet-európai szerelmesei, s a világ távoli sarkaiból származó hangszerekkel mutatják be az arab, az afrikai és a balkáni zene dallamait.

Siklós Csaba elmondta azt is, hogy az idén is gondoltak a cívis korzó legkisebb résztvevőire: a gyermekeket gazdag program várja vasárnap délelőtt a belvárosi Baltazár téren.
Ugyanitt kerül sor a Debrecenben immár második alkalommal megrendezendő Tér-Film-Zene Fesztiválra - tette hozzá Zentai István alapító. Tájékoztatása szerint az idén 33 alkotást vetítenek, többnyire magyar filmeket, de láthatják az érdeklődök Chaplint és a nagy sikerű francia filmet, a Taxit is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását