2024. április 20. - Tivadar

Triatlon világkupa Tiszaújvárosban

Jövő vasárnap 12. alkalommal rendezik meg Tiszaújvárosban a triatlon Világkupa-futamot, amely köré a város szabadidős és kulturális programsorozatot szervez Triatlon Nagyhét néven - már tizedszer.
2008. július 1. kedd 17:30 - Hírextra
A sajtótájékoztatón kiderült, sok versenyző az olimpiai felkészülés egyik legfontosabb állomásaként tekint erre a viadalra, mivel a soron következő Vk-futamok közül csak a magyarországin várható hasonlóan fülledt és meleg időjárás, mint augusztusban Pekingben.

A férfi mezőnyben ennek megfelelően ezúttal az ötkarikás játékok két nagy esélyese, a spanyol Javier Gomez és az ausztrál Brad Kahlefeldt is összeméri erejét, előbbi tavaly, utóbbi két éve győzött a Tiszaújvárosban.

A magyaroktól elsősorban a nőknél várható jó eredmény, rajthoz áll a sportág egyetlen olimpikonja, Szabó Zita, aki saját bevallása szerint szeretné megjavítani eddigi legjobb szereplését, azaz a 13. helyet. Az oroszlányiak ifjú tehetsége, az idén junior vb-bronzérmes és a felnőtt Eb-n 11. Tóth Zsófia még merészebb célt tűzött ki maga elé: a legjobb tízben akar végezni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását