2024. március 29. - Auguszta

Hiller az MDF frakcióvezetőjével egyeztet

Hiller István szakminiszter csütörtökön Herényi Károllyal, az MDF frakcióvezetőjével egyeztet az Új Tudás - Műveltség Mindenkinek programról - közölte az oktatási tárca szerdán az MTI-vel.
2008. március 26. szerda 17:52 - Hírextra
Az oktatási tárca sajtóosztálya az MTI kérdésére közölte: a miniszter valamennyi parlamenti párt képviselőjével külön-külön egyeztetni kíván az elkövetkező hetekben a programról.

A kormányfő március 4-én egy fővárosi szakmai konferencián jelentette be, hogy mintegy 130-140 milliárd forintot szán a kormány a következő években az oktatás fejlesztésére, az összeg egy részét a költségvetésből, más részét EU-s forrásokból biztosítja a kabinet.

Hiller István szakminiszter ugyanezen a tanácskozáson a korai fejlesztés megerősítését, az esélyegyenlőség megteremtését, a tehetséggondozást, a közoktatás tartalmi fejlesztését és az utóbbi két évtizedben leértékelődött tanári mesterség renoméjának visszaállítását említette a terület megújításának öt fő pilléreként.

A tárca vezetője később közölte: a programról széleskörű szakmai egyeztetés indul, ennek jegyében eddig többek között a Pedagógusok Szakszervezetével, a kollégiumi szövetséggel, óvónői és védőnői szervezetekkel egyeztettek a programról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását