2024. április 25. - Márk

700 iskola újul meg az elkövetkező években

Az elkövetkező években 300 milliárd forint áll rendelkezésre 700 iskola felújítására - mondta Gyurcsány Ferenc pénteken Somogyjádon, a fennállásának 45. évfordulóját ünneplő általános iskolában. A miniszterelnök országjáró körútjának somogyi programján el
2007. november 9. péntek 14:01 - Hírextra

Gyurcsány Ferenc azt mondta: nem az a kérdés, hogy lesz-e fejlesztési lehetőség az elkövetkező években. "Annyi lesz, mint égen a csillag" - tette hozzá a kormányfő, aki arról is beszélt, hogy az iskolafelújítások mellett lehetőség lesz a településeken önerő nélküli pályázatok elnyerésére is, így akár 10-20 millió forintból megújulhat egy falusi kultúrház, amely közösségi színtere lehet az ott élőknek.

Gyurcsány Ferenc ugyanakkor arra is rámutatott, hogy a pályázati források csak eszközt jelentenek, "ami fontos, annak belül kell megtörténnie". A miniszterelnök ezzel arra utalt, hogy egy település akkor tud fejlődni, ha megtalálja a közösségfejlesztés módját.

Hiller István beszédében azt hangsúlyozta, hogy az iskola nem csak tudásátadó és -átvevőhely, hanem a nevelés színtere is egyben. A tárca vezetője a jubileumát ünneplő iskola igazgatójának ebből az alkalomból egymillió forintot adott át.

A miniszterelnök somogyi programját a szomszédos Várdán folytatja, ahol átadja az életének utolsó éveiben a faluban letelepedett festőművészről, Szász Endréről elnevezett könyvtárat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását