2024. március 29. - Auguszta

Rálőttek Hiller lakására

Rálőttek Hiller István, MSZP alelnök, oktatási és kulturális miniszter lakására a hétvégén - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Illés Hilda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője. Hozzátette, hogy a nyomozás érdekei miatt egyelőre rész
2007. december 19. szerda 17:30 - Hírextra

A lakás üres volt, senki nem sérült meg. Az ügyben lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt indult eljárás.

A rendőrségen egyelőre nem árulták el, hogy a Csintalan Sándor megverése után alakult csoport nyomoz-e a Hiller-ügyben is, mint ahogy azt sem, hogy a bűncselekményt magára vállalta-e a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg nevű szervezet.

Az utóbbi időben megszaporodtak a közszereplők, politikusok és pártirodák elleni támadások. Molotov-koktélokat dobtak Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő családi házára a Fejér megyei Adonyban, megverték Csintalan Sándor volt szocialista képviselőt, a HírTV munkatársát, Molotov-koktélt dobtak az épülő Kóka-villára, és a hétvégén rálőttek Hiller István házára is.

A támadók kézrekerítésére külön nyomozócsoport alakult, és nyomoznak a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg nevű szervezet után is, ők azok, akik magukra vállalták a HírTv műsorvezetőjének megverését. A nyomozásokat a BRFK vezeti, de a csoport munkáját a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) is segíti.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter - az MSZP alelnöke - nem kért az őrezredtől védelmet azután, hogy a hétvégén rálőttek pesti, belvárosi lakására. Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: Hiller István nem tartozik az általuk védett személyek közé, és az elmúlt napokban sem kért külön védelmet. Hozzátette, az öt közjogi méltóság biztonságára a szokásos módon vigyáznak.A miniszter lakására a hétvégén két éles lövést adtak le a támadók. A lakás üres volt, senki nem sérült meg. Az ügyben lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt indult eljárás - mondta el a Független Hírügynökségnek Illés Hilda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

A miniszter vagyonbevallása szerint lakása a főváros VI. kerületében van.

 


Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását