2024. április 25. - Márk

Véres kronológia politikusokkal

Rálőttek Hiller István oktatási és kulturális miniszter házára; a hétvégi támadás következtében sérülés nem történt. Összeállítás a politikusok ellen elkövetett súlyosabb támadásokról a rendszerváltás óta.
2007. december 20. csütörtök 06:39 - Hírextra
1990. március 31. Morvai Ferenc független országgyűlési képviselőjelölt autóját - állítása szerint - ismeretlenek megállásra kényszerítették, őt magát összekötözték, autóját felgyújtották.

1995. április - Szekeres Imrének, az MSZP alelnökének lakása erkély üvegét ismeretlen tettes átlőtte egy kilenc milliméteres kaliberű Parabellum-golyóval. A hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint eltévedt golyó ütötte át az erkély drótüvegét.

1997. április 4. - Rusznák Imrét, az MSZP fővárosi képviselőjét, a Fővárosi Közgyűlés Kereskedelmi, Turisztikai és Fogyasztói Érdekvédelmi Bizottságának elnökét a lakása előtt, felesége és fia szeme láttára megtámadták és súlyosan bántalmazták. Ennek következtében Rusznák Imre koponyatörést, agyrázkódást szenvedett, és közvetett életveszélybe került.

1998. március 17. - Torgyán József II. kerületi házánál robbanás történt, amely megrongálta a kisgazda pártvezető lakását és ügyvédi irodáját is, személyi sérülés nem történt.

1998. május 1. - Röviddel éjfél előtt pokolgép robbant Szájer József, a Fidesz - Magyar Polgári Párt alelnöke, országgyűlési képviselő budapesti lakása előtt a lépcsőházban. Személyi sérülés nem történt, de a ház lakásai súlyosan megrongálódtak.

1999. augusztus 8. - Ismeretlen tettes súlyosan bántalmazta Asztalos Lajos XVI. kerületi alpolgármestert. A támadó Asztalos lakása előtt egy nehéz tárggyal eltörte az alpolgármester könyökét és alkarját, s a fején is megsebesítette.

2004. március 15. - Ismeretlenek megtámadták és megverték Szabó Bálintot, az MSZP csepregi alapszervezetének elnökét, a Fiatal Baloldal Ifjú Szocialisták (FIBISZ) vasi szervezetének elnökét.

2007. december 16. - Ismeretlenek feltehetően három Molotov-koktélt dobtak Kóka János Normafánál épülő házára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását