2024. április 20. - Tivadar

Távozhat a kormányból Lamperth Mónika és Hiller István

A márciusi népszavazást követően az Index internetes portál információi szerint távozhat a kormányból Lamperth Mónika szociális és Hiller István oktatási miniszter.Az írás szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem csupán egy személycserét hajtott végre
2008. február 13. szerda 10:02 - Hírextra

Az Index úgy tudja, a kormányfő jövő hétfőn, a parlamentben hirdeti meg "új politikáját", amihez várhatóan "új embereket" is választ. Gyurcsány Ferenc várhatóan a konszolidáció és az együttműködés politikáját hirdeti meg, és ezzel a kormány visszatér a "normális, üzemszerű működéshez".

A változtatást, az új politikai meghirdetését az indokolja, hogy véget ért a nagy ellátórendszerek és a közigazgatás reformjának korszaka, és ezzel megszűnt Draskovics Tibor, valamint a közigazgatást teljesítményközpontúra hangoló, szintén a közelmúltban távozó Szetey Gábor feladata.
Az internetes lap úgy tudja, Draskovics Tibor, aki hétfőtől foglalja el helyét a rendészeti minisztériumban, rövidesen bejelenteni, hogy megválik a tárca államtitkárától, Juhász Gábortól.
Az Index "parlamenti pletykákra" hivatkozva azt írja, vélhetően a fideszes népszavazást követően, "egy gigászi, március végi pártértekezlet után tovább formálják az új rendszert". Mint írják, a találgatások szerint Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter, illetve az oktatási tárcát vezető Hiller István széke "inog".

Lamperth Mónika utódaként Simon Gábor és Csizmár Gábor szocialista politikus neve merült fel, akik "mindketten a párt Kiss Péter-vonalához sorolhatók. Az oktatási miniszteri székbe az Index szerint Hiller István egyik szakállamtitkára ülhet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását