2024. május 6. - Ivett, Frida

A Van Halen és az R.E.M. a rock'n'roll idei halhatatlanjai között

New Yorkban hivatalosan is beiktatták a rock and roll legújabb halhatatlanjait: Patti Smith punk-rock énekesnőt, a The Ronettes triót, a Van Halen, az R. E. M. és a Grandmaster Flash and The Furious Five együttest.
2007. március 13. kedd 20:03 - Hírextra

Mike Stipe az együttes nevében üdvözölte halhatatlanná vált társait is. Ezúttal csatlakozott hozzájuk Bill Berry dobos, aki tíz évvel ezelőtt visszavonult az aktív zenéléstől.

Patti Smitht, a punk nagyasszonyát Zack de la Roche, a Rage Against The Machine "vezette be" a halhatatlanok közé, kiemelve, hogy az énekesnő-költő kitágította a rockzene fogalmát, bővítette annak határait. Patti Smith a Gimme Shelter című Rolling Stones-nótát mutatta sajátos feldolgozásában.

A Ronettes együttest Keith Richards avatta, s kiemelte: a lánycsapat már 1964-ben rabul ejtette őt, és ma is nagy hatással van rá. Tőlük a Walking in The Rain és - természetesen - a Be My Baby hangzott el a gálán.

A tagok közötti vitákmiatt a Van Halen együttesből csak Sammy Hagar énekes és Michael Anthony volt basszusgitáros volt jelen a ceremónián. A hardrock csapat nevében a Velvet Revolver együttes játszott el néhány dalt.

A rock and roll halhatatlanjai közé már több mint kétszáz zenészt és a zenéhez kötődő szak embert iktattak be az elmúlt több mint húsz év során. Elengedhetetlen feltétel: az első lemez megjelenésétől számítva legalább 25 évnek kell eltelnie. A kiválasztás csaknem egy évig tart, s ez alatt fokozatosan szűkítik a halhatatlanságra érdemesek körét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását