2024. május 5. - Györgyi

Sztrájkol a BBC

Sztrájkot hirdetett február végére a BBC-nél az újságírókat képviselő szakszervezet (Bectu) és a brit újságíró szövetség (NUJ) a tervezett elbocsátások miatt.
2007. február 10. szombat 00:33 - Hírextra
A 24 órásra tervezett akció február 26-án kezdődik, mely komoly fennakadást okozhat a világ első számú közszolgálati műsorszolgáltatójának híradásaiban. Az akciót a szakszervezetek hat újságíró elbocsátása miatt hirdették meg, melyet takarékossági szempontra hivatkozva hajtottak végre. Az érintettek ezt őrültségnek minősítettek, mivel a két éve indult jelentős leépítési program keretében eddig majdnem négyezren távoztak önként a cégtől.

A BBC vezérigazgatója, Mark Thompson 2005-ben hirdette meg a takarékossági programot, amelynek keretében az akkori, 27 ezer fős alkalmazotti állományt 14 százalékkal csökkentették.

A részprivatizációs elemekkel kiegészített takarékossági terv kitűzött célja évi 355 millió font (140 milliárd forint) megtakarítás. A BBC, amelynek tévé- és rádióműsoraiban sincs reklám, kizárólag a háztartásonként jelenleg 127 fontos - összesen mintegy 3,8 milliárd fontnyi (1350 milliárd forint) - éves előfizetési díjból tartja fenn magát.

A szakszervezetek szerint azonban a megszorító csomag a BBC nyolc évtizedes történetének legkárosabb és legátgondolatlanabb vállalatvezetési döntése, amelynek eredménye csak a világszerte igazodási pontnak tekintett hír- és műsorszolgáltatási színvonal romlása lehet.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását