2019. december 8. - Mária
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Növekvő német import

Az import várakozások feletti növekedése miatt vártnál kisebb áruforgalmi többlete alakult ki Németországnak júniusban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken publikált jelentése szerint.
2019. augusztus 9. péntek 11:14 - HírExtra
 

Júniusban Németország áruexportja naptári és szezonális kiigazítással az előző havihoz képest 0,1 százalékkal 106,1 milliárd euróra csökkent és 8,0 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi mögött.
A júniusi import 89,3 milliárd euró volt, szezonális és naptári kiigazítással 0,5 százalékkal az előző havi felett, de 4,4 százalékkal az egy évvel korábbi alatt.

Az export 0,1 százalékos havi csökkenése megfelelt a várakozásoknak, az importra viszont a tényleges 0,5 százalék havi növekedésnél kisebb, 0,3 százalékos növekedést várt a piac.

Szezonális és naptári kiigazítással a külkereskedelmi mérlegtöbblet 18,1 milliárd euró lett júniusban, alacsonyabb az előző havi 21,5 milliárd eurónál és az egy évvel korábbi 20,7 milliárd eurónál. A piac magasabb, 18,5-18,6 milliárd eurós többletet várt júniusra.

Az első fél évi többlet naptári és szezonális kiigazítással 118,8 milliárd euró lett az előző évi 121,3 milliárd után.

A nyers adatok szerint az áruforgalmi mérleg júniusban bruttó 16,8 milliárd euró többletet mutatott. A többlet csökkent júniusban az előző havihoz és az egy évvel korábbihoz képest is. Májusban 20,6 milliárd euró volt a bruttó többlet, 2018 júniusában pedig 22,0 milliárd euró.

Januártól júniusig 109,9 milliárd euró áruforgalmi többlete alakult ki Németországnak, szemben a 2018-as megegyező periódusban felhalmozott 122,4 milliárd euróval.

Júniusban a folyó fizetési mérleg aktívuma 20,6 milliárd euró lett a májusi 16,2 milliárd euró és az egy évvel korábbi 24,8 milliárd euró után. A január-júniusi folyó fizetési többlet 126,4 milliárd euróra csökkent 130,6 milliárd euróról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását