Háromezer adagos főzőkonyhát és éttermet adtak át
				Háromezer adag elkészítésére alkalmas főzőkonyhát és tágas éttermet adtak át szerdán a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban.
									
						
			2008. augusztus 27. szerda 20:48 - Hírextra
			
			
			
			
			
			
		 
		
				A két régi, "energiafaló" berendezéseket működtető konyhát megszüntették, helyettük alakították ki több mint 1.500 négyzetméteren a korszerű konyhát XXI. századi konyhatechnológiával - mondta az átadáson Varga Gábor főigazgató-főorvos.  
    A beruházás eredményeként bevezetik az egyéni tálcás tálalást a betegélelmezésben, amely személyre szóló, gyors, higiénikus és segítségével a diétát is egyénre szabva biztosítja az üzemeltető.
    A felújított éttermet a kórház dolgozói használják, ahol a korábbi menüválaszték mellett a déli a la carte étkezésre is lehetőség van.  A felújításra közel félmilliárd forintot költött a beruházó, s a megújult létesítményeket egyúttal üzemeltető Eurest Étteremüzemeltető Kft. - közölte Nyerges János ügyvezető igazgató. 
Tájékoztatása szerint a megújult létesítményben takarékoskodni tudnak az energiával, a karbantartási költségekkel és az élőmunkával. Ezekből a megtakarításokból hozzávetőleg 10 év alatt megtérülnek a beruházás költségei - tette hozzá.
    Nyerges János az MTI érdeklődésére elmondta: kis fejlesztéssel akár ötezer adagosra növelhető a konyha kapacitása. Erre azért lehet szükség, mert szeretnének szerepet vállalni a szociális idősellátásban és a diákétkeztetésben is. Ha eladnak ételt, a megállapodás értelmében a haszonból a kórház is részesedik - tette hozzá.
    A kórház területén a későbbiekben kávézó kialakítására is készülnek, ahol a betegek és a látogatók kellemes környezetben találkozhatnak - mondta az ügyvezető igazgató.
							
Forrás: MTI