2024. április 28. - Valéria

Civil szervezetek a funkcionális privatizáció mellett

Negyven Heves megyei civil szervezet állt ki az egri kórház vagyonkezelésének átadása mellett kedden egy civil fórumon, Egerben - közölte a tanácskozás után a fórumot összehívó Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének elnöke.
2008. augusztus 26. kedd 19:17 - Hírextra
A betegeket nem az érdekli, ki működteti a kórházat, hanem az, hogy jó ellátást kapjanak - mondta Bujdosó Sándorné. Hozzátette: azt kérik a dolgozóktól, hogy gyógyítsanak és ne politizáljanak.
Sós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés szocialista elnöke, aki meghívottként vett részt a tanácskozáson, azt javasolta, hogy hozzanak létre egy ellenőrző testületet a civil szervezetek, az egyházak, valamint a városi és a megyei önkormányzat részvételével.

Ennek az lehetne a feladata, hogy ellenőrizze: a pályázaton nyertes HospInvest betartja-e a vállalt kötelezettségeket. A testület akár hónapról hónapra is jelentést készíthetne tapasztalatairól - fűzte hozzá.

A politikus kiemelte, hogy a HospInvest Zrt. 6 milliárd forint értékű fejlesztést vállalt a teljes dolgozói létszám átvétele mellett. A megvalósításra garanciát jelent az is, hogy a fejlesztések késedelme esetén a cégnek kötbért kell fizetnie - mondta.

Deák Gábor, a HospInvest Zrt. alelnöke korábban az MTI-vel azt közölte: az ÁNTSZ szeptember közepéig dönt arról, hogy megadja-e az engedélyt a társaságnak az egri Markhot Ferenc Kórház működtetésére. Mint hozzátette, augusztus 15-én adták be a kérelmet, s az ÁNTSZ-nek 30 napja van arra, hogy döntést hozzon.

A szocialista vezetésű Heves megyei önkormányzat március végén hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. üzemeltetheti az egri megyei kórházat. A HospInvest mellett a Debreceni Egyetem és az egri önkormányzat is pályázott.

A döntést számos alkalommal és fórumon támadta a Fidesz, szerintük a jobboldali vezetésű egri önkormányzatnak kellett volna megkapnia az üzemeltetést. Az intézményben megalakult egy "kórházvédő bizottság", amely szintén azt szeretné elérni, hogy Eger legyen a működtető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását