2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kortárs Evangélium Zsámbékon

Máté evangéliuma és Jézus szenvedéstörténete az alapja az Evangélium című darabnak, amelynek a bemutatója szombaton lesz a Zsámbéki Színházi Bázison. Horváth Csaba rendező szerint a dráma színrevitele és történetkezelése ugyanakkor kortárs.
2008. június 21. szombat 08:31 - Hírextra
A hitről, a vallásról szól, ám nem hagyományos passiójáték a Horváth Csaba rendezte Evangélium című darab: a direktor célja az volt, hogy a szakrális történetet elvont környezetben, hitelesen formálják meg a művészek. Erős a kontraszt az előadás témája és a helyszín között: az Evangéliumot a Zsámbéki Színházi Bázison egy katonai hangárban mutatják be.

A rendező az InfoRádiónak elmondta: a darabot erre a helyszínre álmodták meg, de hasonló épületekben ugyancsak előadható.

A darab a szövege, története Máté evangéliumából származik, Horváth Csaba célja azonban az volt, hogy absztraktabbá tegye, mögöttes tartalommal lássa el, aminek van aktualitása.

Az Evangélium üzenete, amelyet mozgáson, zenén, szövegen keresztül fogalmaz meg a rendező, a nem csak vallási értelemben vett hit fontossága.

A darab kortárs színházi nyelven meséli el a történetet egy passiójátékon keresztül, amelynek során állásfoglalásokat hall és lát arról, hogy ki mit gondol a kereszténységről - magyarázta Horváth Csaba.

A rendező elmondta: az Evangélium kortárs, hiszen a történetet, apokrif írásokat használva, Szálinger Balázs írta meg, és az előadás formanyelve is mai.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását