2024. április 25. - Márk

Internet ingyen

Elsőként az ország települései közül még e hónapban ingyenes internet hozzáféréshez jut a Pest megyei Zsámbék valamennyi lakosa, erről írt alá megállapodást az önkormányzat a szolgáltató céggel - közölte a nagyközség polgármestere csütörtökön az MTI-vel.
2007. november 8. csütörtök 12:39 - Hírextra
Lovas Lajos elmondta, hogy a szerződés szerint a partner cég kiépíti a wifi rendszert a faluban és ezáltal bizonyos rádiós sávszélességben lefedi a falu egész területét, lehetővé téve az internetes alapszolgáltatások használatát a település mind az 1500 épületében. A hozzáférés havi költségét az önkormányzat magára vállalja, ennek számszerű összege azonban - üzleti megfontolásból - nem publikus - tette hozzá.

A kft. számára azért lehet előnyös az önkormányzattal kötött együttműködés, mert az alapszolgáltatásokon túl, meghatározott összegért árulja különféle díjcsomagokban az emelt szintű további szolgáltatásait, például a filmek letöltésének lehetőségét. A megrendelésekre jók az esélyek, mert az 5000 lakosú községben, egy felmérés szerint, nagy az igény az internetezésre. Annál is inkább is mert sok fiatal él itt, a faluban például két középiskola is működik - utalt rá a polgármester.
Az ingyenes internetezés egy kisméretű antenna közbeiktatásával laptoppal is elérhető, így az otthonokon túl gyakorlatilag a falu vendéglátó helyei hamarosan egyfajta internetes kávézóként várják a betérőket, ami akár további idegenforgalmi vonzerőt jelenthet Zsámbéknak. A település egyébként is a városi rang megszerzésére törekszik, amihez a könnyebb internetes kapcsolat a világgal - a polgármester szerint - növelheti az esélyeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását