2024. április 25. - Márk

Gazdag nyári program a Zsámbékon

Több mint 100 program szerepel az idei nyári zsámbéki színházi kínálatban, a minden eddiginél gazdagabb sorozat június 21-én veszi kezdetét.
2008. május 31. szombat 11:46 - Hírextra
Farkas Csilla szervező az MTI-nek elmondta, hogy a most 26. alkalommal rendezendő kulturális eseménysorozaton a színházi mellett képzőművészeti, zenei és gyermekeknek szóló programok váltják egymást.

Újdonságként mozi is indul, a színházi előadások előtt Végh Zsolt színész-rendező válogatásában alternatív filmeket ismerhet meg a közönség. A színielőadások nagyobb részét a 15 hektáros hajdani katonai rakétabázison berendezett Zsámbéki Színházi Bázison adják elő - tette hozzá.

A rendezvénysorozat a Biblia Éve jegyében zajlik. Ennek megfelelően június 21-én, szombaton a Horváth Csaba rendező-koreográfus nevével fémjelzett Passió című előadást mutatják be, a mű témája a tízparancsolat és a modern ember kapcsolata. A romtemplomnál június 28-án Az ember tragédiája kerül színre Vidnyánszky Attila rendezésében, a beregszászi társulat közreműködésével.

Ugyancsak újdonság a rakétabázison szervezett képzőművészeti alkotó tábor Land Art címmel. Itt Szombathy Bálint művészeti vezető irányításával természetes anyagokból, fűből, fából, szalmából készült alkotások mutatkoznak be, amelyeket június 26. és 29. között láthat a publikum - tette hozzá Farkas Csilla.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását