2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Gyurcsány: vannak megszorítás nélküli reformok is

Nagy adóreformra csak akkor van lehetőség, ha azt nagyarányú szociális-jóléti megszorítás előzi meg, ez utóbbit azonban elutasítom - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton Budapesten, az MSZP választmányi ülése utáni sajtótájékoztatón kérdésre v
2008. április 12. szombat 15:10 - Hírextra

"Nagy adóreformra, olyanra, amely jelentősen csökkenti a terheket, csak akkor van lehetőség, ha ezt megelőzi egy nagyon jelentős, ezzel nagyságrendileg azonos mértékű szociális-jóléti megszorítás. Ez utóbbit elutasítom" - fogalmazott a miniszterelnök-pártelnök.

A kormányfő szerint Magyarországon nem adóreformvita folyik, hanem szociális-jóléti vita és a megszorításról szóló vita. Gyurcsány Ferenc a sajtótájékoztatón ezzel kapcsolatosan azt mondta, három álláspont létezik ma Magyarországon e kérdésben.

Egyik az SZDSZ véleménye, mely szerint a jóléti és az igazgatási kiadások területén megszorítás szükséges, mert ebből finanszírozható csak az adóreform.

A szocialisták ezzel szemben a megszorítást elutasítják, de a reformokat támogatják, míg a harmadik, az ellenzék által képviselt álláspont szerinte úgy összegezhető, hogy "sem reform, sem megszorítás".

Gyurcsány Ferenc utóbbival kapcsolatban úgy fogalmazott: ezt vállalhatatlannak és a jövőt felélőnek tartja.

Hozzátette, a szocialisták azt tartják, hogy vannak megszorítás nélküli reformok. "Nemet kell mondani a megszorításokra, de folytatni kell a reformokat, vannak megszorítás nélküli reformok is" - hangsúlyozta az MSZP-elnök kormányfő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását