2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Gyurcsány nem ad pénzt a BKV-nak

A 2003-ban a fővárossal kötött szerződés értelmében a főváros a felelős azért, hogy a BKV rendben működjön- nyilatkozta Gyurcsány Ferenc az Indexnek. Arra a kérdésre válaszolva, hogy kap-e a főváros 18,5 milliárd forintot a BKV finanszírozására, a kormány
2008. április 10. csütörtök 10:59 - Hírextra
"Ennek két pontja volt: a pénz átadása, és hogy csinálunk egy olyan szabályozást, ami mindenkire egyformán átláthatóan érvényes. Ez volt a mi kötelességünk. A fővárosé pedig mi volt? Hogy akkortól kezdve ő a felelős azért, hogy a BKV rendben működjön" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök elmondta: ők végrehajtották, amit ígértek. A kérdés kapcsán utalt arra is, hogy a főpolgármester liberális pártja több százmilliárd forintnyi kiadáscsökkentést szeretne, úgy általában.
"Ha konkrét ügyekhez érünk, akkor viszont még több forrást akarnak. 18 milliárd forint már a magyar GDP-nek majdnem a 0,1 százaléka. Az nagyon sok pénz! Nekünk egytized százalék pontossággal kell megmondanunk a hiányt" - közölte.

Arra az újságírói megállapításra, hogy ezek szerint akkor a főváros nem kapja meg a kért 18, 5 milliárd forintot, Gyurcsány Ferenc azzal reagált: "nem így működik ez a világ".
"Mindenkinek el kell végeznie a dolgát. Ez a kérdés Budapest ügye, azt hiszem. Lehet mindenről konzultálni, erről is, de én arra fogom mindig bátorítani a pénzügyminisztert, hogy ne engedje felpuhítani a költségvetést. Ne engedje, hogy új igények jelenjenek meg, és növeljék a hiányt. Nekünk komolyan kell vennünk magunkat" - mondta az Indexnek a miniszterelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását