2024. április 25. - Márk

Gyurcsány szombaton tájékoztatja az MSZP választmányát

Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, az MSZP elnökével elemzi a kialakult politikai helyzetet a párt választmánya soron kívüli ülésén szombaton - tájékoztatta Simon Gábor, a testület elnöke csütörtökön az MTI-t.
2008. április 10. csütörtök 18:22 - Hírextra

"A párt parlamentjének" vezetése hétfőn tartott ülésén úgy ítélte meg, hogy a politikai helyzet elemzése, a problémák rendezése és a tennivalók kidolgozása érdekében a választmány tagjainak érdemes konzultációt folytatni" - közölte a kormánypárti politikus.

Hozzátette: a zárt ülésen egy napirend lesz, az aktuális politikai helyzetről Gyurcsány Ferenc ad tájékoztatást.

Az MSZP választmányának elnöke elmondta: a napirendi pontok között nem szerepel a rendkívüli kongresszus összehívása.

A távirati iroda szerdán tudta meg, hogy az MSZP választmánya szombati ülésén várhatóan felkéri a testület elnökét, kezdeményezzen egyeztetést a liberális párt országos tanácsával.

Az MSZP elnöksége az elmúlt hét végén megállapodott abban, hogy a szocialisták választmánya tárgyaljon tovább a kialakult helyzetről, és ehhez az SZDSZ országos tanácsát kérje fel partnernek.
Az MTI úgy tudja, hogy az MSZP soron kívüli kongresszus összehívását is tervezi az új kormányprogram jóváhagyására. Ennek összehívásáról nemcsak a választmány, hanem az elnökség is dönthet, saját hatáskörében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását